Polonia - Senegal. Lewandowski&Co debutează pe "scena" Cupei Mondiale.

Ultima partidă din prima serie de jocuri din faza grupelor a Cupei Mondiale din Rusia este cea dintre Polonia și Senegal, programată de la ora 18:00 pe Otkrytiye Arena. Bookmakerii cred că au indus în eroare destul de multă lume prin cotele pe care le-au oferit pentru această partidă, Polonia fiind ușor favorită, dar mai bine vom descoperi împreună de ce rezultatul calculelor efectuate de acestea se îndreaptă spre o remiză între o formație de top din Europa și una din Africa.

Polonia, națională condusă de la margine de Adam Nawalka, nu a mai reușit să se califice la un Mondial din anul 2006, fiind un lucru extraordinar pentru națiunea poloneză și suporterii acestei echipe. Lewandowsi&Co au reușit o campanie de calificare foarte bună, unul din adversarii din grupă fiind chiar România. Din păcate, naționala noastră nu a reușit să prindă Mondialul, în timp ce polonezii s-au calificat chiar de pe prima poziție, fiind clar cea mai bună echipă din această grupă de calificare, niciuna dintre adversare nereușind să îi pună mari probleme trupei lui Nawalka. Problema principala a trupei poloneze este faptul că are nevoie să întâlnească echipe care ies la joc și îi pot decima pe contraatac sau la mijlocul terenului. Grupa din care face parte este una aproximativ la fel ca cea din campania de calificare, dar cu dorință mult mai mare de afirmare. Din acest punct de vedere, jocurile nu cred că se vor derula foarte alert, mai ales cele ale Poloniei și nu vom putea observa același joc din calificări, aceeași determinare, poate doar la cei mai mari dintre jucători.

Echipa probabila Polonia: Szczesny; Piszczek, Pazdan, Bednarek, Rybus; Goralski, Krychowiak, Blaszczykowski, Zielinski, Grosicki; Lewandowski

Senegalul este la a doua prezență din istorie la un Campionat Mondial după participarea din 2002 în Japonia și Coreea când aceasta a bifat sferturile, o performanță extraordinară pe care nu cred că o va ma putea atinge în viitorul apropiat. Senegalul condus de pe bancă de Cisse-Aliou a reușit calificarea în urma câștigării  grupei după 4 victorii și 2 egaluri. Emoțiile nu prea au existat în această campanie întrucât celălalte formații nu s-au ridicat la nivelul jocului echipei din Senegal, Cisse-Aliout împreună cu naționala sa defilând în acele jocuri. Tactica acestei echipe ca de altfel a fiecărei naționale africane, se concentrează cu precădere pe zona defensivă, lucru observat în rezultatele partidelor amicale. Cu toate acestea, selecționata Senegalului are în lot jucători experimentați și de valoare în frunte cu Mane, Sakho, Sarr sau Niang care pot face oricând diferența.

Echipa probabila Senegal: N’Diaye, Gassama, Mbodji, Koulibaly, Sabaly; Ndiaye, Kouyate, Gueye; Balde, Niang, Mane

Astfel, jocul din această seară nu va crea un mare spectacol pe teren întrucât jocul practicat de cele două nu este de departe unul care să nu respecte fixația defensivă. Atât Polonia cât și Senegalul se pot apăra extrem de bine, însă sunt de părere că  selecționata lui Nawalka are mai multe șanse să se impună datorită fotbaliștilor de valoare pe care îi au la finalizare, Lewandowski fiind nevoit să își arate calitatea și valoarea la acest Turneu Final.