Peru - Danemarca. Două echipe pragmatice.

Grupa C oferă cel de-al doilea meci după partida Franței cu Australia, încheiată cu succesul francezilor. De această dată vom urmări un duel sud american-european între Peru și Danemarca. Cele două naționale sunt apropiate de valoare, iar acest lucru poate stârni șanse egale pentru oricare dintre selecționate în a se impune în acest joc. Partida este programată de la ora 19:00 pe Mordovia Arena.

Peru, naționala condusă de antrenorul Ricardo Gareca, este pregătită să realizeze jocuri frumoase la acest Mondial, și este conștientă că are o șansă foarte mare de a ajunge în faza optimilor de finală. Locul 2 se poate decide chiar în acest meci deoarece amândouă se bat pentru poziția secundă, Franța fiind principala candidată la câștigarea grupei. Peru vine după o campanie de calificare destul de slabă, reușind să participe la Turneul Final datorită barajului câștigat în fața Noii Zeelande. Meciurile din perioada de calificare nu au fost deloc strălucite, iar acest lucru îl poate îngrijora pe antrenorul peruanilor, dar speră să rezolve cât mai rapid problemele tactice. Ultimele amicale disputate în 2018 au adus rezultate pozitive pentru Peru, iar moralul fotbaliștilor este extrem de ridicat înaintea start-ului.

Echipa probabila Peru: Gallese; Advincula, Ramos, Rodriguez, Trauco; Tapia, Yotun; Carrillo, Farfan, Cueva; Guerrero

Danemarca nu a reușit calificare acum 4 ani la Mondialul din Brazilia și este pregătită să realizeze lucruri mărețe la acest Turneu Final, mai ales că este selecționata care a câștigat la fel ca contracandidata din această seară, un baraj în fața celor de la Irlanda. Selecționerul Age Hareide este de părere că naționala sa are armele necesare pentru a reuși performanța din 2002 de la Cupa Mondială din Japonia și Coreea când s-au calificat în faza optimilor de finală. Ar fi o performanță imensă pentru fotbalul nordic. Danemarca a fost adversara României în cadrul grupei de calificare, formația fiind una destul de atentă în ce privește jocul defensiv cât și cel ofensiv, spiritul nordic fiind observat și la selecționata lui Hareide. Erikssen&Co sunt de părere că respectarea principiilor impuse de staff-ul tehnic și permanenta preocupare de a câștiga puncte și nu a juca la spectacol le poate aduce un loc în optimi la acest Mondial.

Echipa probabila Danemarca: Schmeichel; Dalsgaard, Christensen, Kjaer, Larsen; Kvist, Delaney; Poulsen, Eriksen, Sisto; Jorgensen

Ambele formații pornesc oarecum cu șanse egale în acest joc, deși favorită la casele de pariuri este Danemarca deoarece are în componența lotului jucători mult mai valoroși și experimentați, totuși țările de unde provin aceștia dețin un fotbal de rang înalt. Jocul va înclina spre centrul terenului acolo unde se va face diferența, iar Danemarca poate surprinde pe contraatac cu jucătorii săi, lucru ce poate reprezenta arma letală împotriva peruanilor. Cred că nordicii au prima șansă la victorie, deși sud americanii oricând pot produce supriza, așa cum au făcut-o în calificări împotriva Argentinei.

Pronosticuri Wolfsburg - Freiburg