Cate goluri marcate cu capul vom vedea?

Au mai ramas 3 zile pline pana ce se da startul la Campionatul Mondial din Rusia, iar in aceasta perioada va voi oferi o serie de 10 articole, fiecare continand unul din cele 10 pariuri speciale plasate de mine pentru turneul final de anul acesta. In aceasta prima parte, voi aborda modalitatea marcarii golurilor de la CM, un tip de pariu special oferit de mai multe case de pariuri, unde exista discrepante destul de mari intre linii.
PonturiVladCM2018-1 Goluri cu capul CM2018

Aspectul asupra caruia ne vom concentra atentia in acest articol este acela al golurilor marcate cu capul la turneul final ce sta sa inceapa. De-alungul anilor fotbalul a evoluat, iar acum mai prioritar este jocul progresiv si pozitional, alaturi de eficienta fazelor fixe, un lucru ce-l putem folosi in favoarea noastra analizand acest pariu.

Discrepanta dintre casele de pariuri

Un prim aspect foarte important este in analiza fiecarui astfel de pariu special pentru CM este sa „inspectam piata”. Cota initiala la Unibet pentru acest pariu a fost de 1.90, iar Betano actualmente ofera o linie setata la 29.5 goluri inscrise cu capul, deci in opinia mea, ne aflam pe calea cea buna pentru reusita pariului „over”.

Statistica este de partea noastra

Urmarind toate golurile de la ultimele 3 Campionate Mondiale si chiar si de la cel mai recent turneu final European incheiat (Euro 2016), am ajuns la concluzia ca trend-ul se deplaseaza de la mai multe goluri inscrise din afara careului la mai multe goluri reusite cu capul.

In 2006, s-au inscris 27 de goluri cu capul, comparativ cu 26 din afara careului, din totalul de 147 ale turneului. Situatia a evoluat in Africa de Sud (2010), cand s-au marcat 27 de goluri cu capul si 24 prin suturi de la distanta. In Brazilia, s-au dat nu mai putin de 33 de goluri cu capul si doar 18 din afara careului de 16 metri. La Euro 2016, acolo unde s-au desfasurat doar 51 de partide (cu 13 mai putin decat la CM), s-au inscris 22 de goluri prin executie cu capul.

Medie de inaltime ridicata la CM

De foarte multi ani nu am mai avut o medie asa ridicata de inaltime la Campionatul Mondial (multumim Serbia). 26 din cele 32 de echipe au media situata la peste 180.0 cm, iar cea mai mica medie de inaltime este a celor de la Peru, la 177.4 cm. Echipele europene domina autoriat la acest capitol, cu Serbia si Germania avand medii de peste 186 cm.

Pronostic special

SS bet part1