Panama - Tunisia. Ambele selecționate au bagajele pregătite.

Partida care încheie seria de meciuri din cadrul fazei grupelor de la Cupa Mondială este cea dintre Panama și Tunisia programată de la ora 21:00 pe Mordovia Arena. Poate unul dintre cele mai slabe jocuri care se vehiculează la acest Mondial, dar care poate surprinde la fel de bine printr-o spectaculozitate pe care nu au arătat-o multe naționale de top.

Panama s-a calificat la acest Mondial din cauza unei conjuncturi fericite, a unor prestații mult mai bune decât a unor naționale ca SUA sau Honduras. Astfel că, panamezii au reușit să ajungă în Rusia și au avut ca obiectiv ideea de a nu se face de râs și a încerca să joace un fotbal frumos. Cele două variante au cam picat în cele din urmă, primind numai puțin de 9 goluri în cele două jocuri și având un joc relativ urât, cu foarte multe faulturi și extrem de puține faze de poartă. Într-adevăr, în ultimul joc, cel contra Angliei, panamezii au reușit chiar să înscrie un gol sărbătorit de întreaga națiune prezentă pe tărâmul rus. La ultimul joc, Penedo&Co speră să scoată măcar un punct pentru a nu pleca chiar atât de dezamăgiți spre propria casă.

promotie paysafe

Tunisia se aștepta să facă mai multe la acest Turneu Final, dar neșansa a făcut să cadă în grupe cu două naționale care au ca obiectiv titlul mondial. Tunisienii nu prea au avut ce să facă în fața unor asemenea selecționate care dețin jucători de cel mai înalt rang în fotbalul european. Africanii au încercat pe cât posibil să își facă jocul inspirat de antrenorul acestora, dar fără prea mari reușite, înscriind într-adevăr 3 goluri în poarta Belgiei și Angliei, dar primind în același timp 7. Problema tunisienilor nu a reprezentat atacul și apărarea care nu s-a prezentat în niciun joc la fel cum a făcut-o în calificări sau în amicale contra Spaniei sau Portugaliei. Majoritatea fotbaliștilor resimțeau oboseală după câteva minute mai alerte de joc, în timp ce atacanții erau lipsiți de creativitate și luciditate. Măcar în al 12-lea ceas, Tunisia speră să se întoarcă în Africa cu trei puncte în buzunar pentru a-și face suporterii fericiți.

Cele două naționale au bagajele pregătite pentru a pleca acasă, așa că după finalul acestui joc atât Panama cât și Tunisia se vor îmbarca spre casă. Rămâne de văzut care va pleca cu zâmbetul pe buze și care avea tristețea în ochi, deși cred că ambele simt că au dat totul și că mai mult nu au putut face. Cred totuși că tunisienii au mai multă tehnicitate și valoare față de panamezi și se pot impune.

Pronosticuri Hoffenheim - Dortmund