Nigeria - Argentina. Meciul de "totul sau nimic" pentru ambele selecționate.

Poate cel mai așteptat joc al acestei zile este cel dintre Nigeria și Argentina programat de la ora 21:00 pe stadionul din Saint Petersburg. Cele două naționale prezintă în continuare șanse la calificarea în optimi, nigerienii fiind chiar pe poziția a doua. Pentru Messi&Co reprezintă meciul de totul sau nimic, o victorie le poate garanta prezența în fazele eliminatorii, dar pentru acest succes vor trebui să aibă cu totul altă prestație față de ultimele două jocuri.

Nigeria nu a început așa cum și-ar fi dorit acest Mondial pierzând în primul joc contra Croației scor 0-2, dar aceasta era totuși destul de resemnată cu privire la acea partidă, având pe alocuri o mică speranță ca poate obține un rezultat de egalitate. Meciul pe care se bazau Moses&Co a fost contra islandezilor pe care au reușit să îl câștige și emit în acest moment pretenții la calificare. Naționala africană s-a prezentat foarte bine în ultima partidă, Musa și Ighalo fiind la capacitate mult sporită față de primul joc. Contra argentinienilor, majoritatea naționalei se va concentra cu precădere pe faza defensivă deoarece este conștientă de valoarea fotbaliștilor pe care îi are în față. Contraatacul este arma cu care vor încerca să răpună naționala sud-americană, Musa fiind jucătorul care poate declanșa oricând o fază periculoasă pentru nigerieni.

Echipa probabila Nigeria: Francis Uzoho; Kenneth Omeruo, William Ekong, Leon Balogun; Tyronne Ebuehi, Wilfred Ndidi, John Obi Mikel, Oghenekaro Etebo, Victor Moses; Kelechi Iheanacho, Ahmed Musa

Argentina este poate la cel mai slab Turneu Final din ultimele câteva decenii. Naționala lui Lionel Messi este un adevărat dezastru la acest Mondial din Rusia nereușind să arate nicio idee de joc în cele două partide disputate. Contra islandezilor își puneau mari speranțe că vor debuta cu dreptul, în schimb argentinienii după golul marcat au cedat total, nereușind să ajungă de prea multe ori la poarta acestora. Aguero, Di Maria sau Messi nu s-au evidențiat sub nicio formă nici în cel de-al doilea meci în care Croația a fost cu adevărat nașul acestei naționale sud-americane în care Otamendi sau Caballero au fost mâinile moarte ale acestei selecționate. Calculele rămâne de făcut de către fanii acestei naționale, dar jocul nu poate fi schimbat chiar atât de rapid de către un antrenor care în ultima săptămână a fost făcut praf de proprii jucători.

Echipa probabila Argentina: Franco Armani; Eduardo Salvio, Gabriel Mercado, Nicolas Otamendi, Nicolas Tagliafico; Ever Banega, Javier Mascherano, Enzo Perez, Angel Di Maria; Lionel Messi, Gonzalo Higuain.

Chiar dacă tactica argentinienilor va fi setată numai pe atac, aceștia vor trebui să fie extrem de atenți pe faza defensivă deoarece cu un Musa sau Moses pe flancuri pot avea mari probleme. Până la urmă jucătorii de valoare ai Argentinei chiar dacă nu au arătat absolut nimic în cele două partide pot îndrepta lucrurile în această partidă având de partea lor valoarea și experiența atâtor meciuri decisive în carieră.

Pronosticuri Burnley - Basaksehir