Maroc - Iran. O partidă ce se anunță extrem de anostă.

Pe Saint Petersburg Stadium se va da start-ul de la ora 18:00 una dintre cele mai echilibrate dueluri din acest început de Mondial. Marocul urmează să dea piept cu naționala Iranului, meci ce va alinia două formații cu un apetit ofensiv extrem de slab, arma acestora fiind apărarea care speră să funcționeze la fel de bine ca în calificări și astfel să izbutească o calificare istorică în optimi, deși le va fi extrem de greu.

Selecționata Marocului , condusă de la margine de Herve Renard în vârsta de 48 de ani, a reușit o calificare extrem de meritată la acest Mondial, așteptat de întreaga națiune de mai bine de 20 de ani, ultima prezență fiind la Turneul Final din 1998. Gabon, Coasta de Fildeș și Mali nu au reușit să se impună în fața formației lui Dirar&Co, aceștia reușind să obțină 12 puncte, 3 victorii și 3 egaluri în întreaga campanie de calificare, un parcurs excelent de altfel. Fiind primul joc, marocanii speră să iasă cu toate cele trei puncte deoarece este singura partidă care le dă speranțe în a obține o victorie, restul jocurilor fiind extrem de grele dacă privim la numele adversarilor: Spania și Portugalia. În amicale, Serbia și Ucraina nu au reușit să se impună în fața Maroc-ului, și astfel putem să asistăm la o ulterioară surpriză de la acest Mondial.

Echipa probabila Moroc: Monir El Kajoui; Hamza Mendyl, Romain Saiss, Mehdi Benatia, Achraf Hakimi; Hakim Ziyech, Mbark Boussoufa, Younes Belhanda, Karim El Ahmadi, Noureddine Amrabat; Khalid Boutaib

Selecționata Iranului traversează un parcurs aproape identic cu contracandidata din această după amiază de la Petersburg, aceasta realizând rezultate la fel de notabile ca Maroc-ul. Iran-ul antrenat de la margine de Carlos Quieroz, a izbutit numai puțin de 6 victorii și 4 egaluri în grupa de calificare din Asia, reușind să nu piardă niciun meci din cele 10 disputate. Doar 2 goluri au primit jucătorii lui Quieroz în această campanie și au înscris doar 10, fiind totuși suficiente pentru a le asigura prezența la Mondial. Fiind în aceeași dispoziție ca Maroc-ul, și Iran-ul își pune mari speranțe în acest joc deoarece poate reprezenta încă de la început “biletul către optimile de finală”. Apărarea va reprezenta un atu la fel ca în calificări deși punctele nu pot fi împărțite tocmai cu o formație la fel de valoroasă ca tine, riscul trebuind să fie asumat pentru a reuși o victorie în final. Anul acesta nu au disputat meciuri amicale importante, cel recent cu Turcia fiind cel mai relevant, pierdut din păcate cu scorul de 2-1.

Echipa probabila Iran: Ali Beiranvand; Milad Mohammadi, Morteza Pouraliganji, Roozbeh Cheshmi, Pejman Montazeri; Masoud Shojaei, Ehsan Haji Safi, Omid Ebrahimi; Vahid Amiri, Sardar Azmoun, Alireza Jahanbakhsh

Ambele formații din zona Africii și respectiv Asiei își pun mari speranțe în acest joc deoarece există un echilibru perfect de valoare între cele două naționale, deși Marocul deține un lot ceva mai experimentat, de aici și cota mai bună realizată de bookmakerii caselor de pariuri. Totuși, cred că niciuna nu va risca prea multe, înclinând spre o partidă cu puține faze de poartă.

Pont Pariuri România - Serbia