Japonia vs Columbia - Cupa Mondiala - analiza si pronostic - Soryn


Japonia vs Columbia – Cupa Mondiala – analiza si pronostic – Soryn

japonia-columbia

24.06.2014, Cuiaba, „Arena Pantanal”, Ora: 23:00
Arbitru: Pedro Proença (Portugalia)
Grupa C: Japonia – Columbia

Japonia

Japonia nu a reuşit decât un 0-0 cu Grecia, într-un meci disputat pe „Estádio das Dunas” din Natal. În prima partidă „Samurai Blue” a pierdut cu scorul de 2-1 în faţa Coastei de Fildeş.

Japonezii sunt într-o situaţie delicată, pentru că nu mai depind de ei ca să obţină calificarea în optimile de finală. Dacă Coasta de Fildeş va câştiga jocul cu Grecia, nu ar mai conta rezultatul dintre Japonia şi Columbia. Chiar dacă au şanse mici, niponii vor lupta pentru victorie. Ca să aibă o şansă la optimi ei trebuie să bată Columbia la 2 goluri diferenţă şi Coasta de Fildeş să nu câştige cu Grecia.

În meciurile cu Coasta de Fildeş şi Grecia au primit cartonaşe galbene Yoshida, Morishige şi Hasebe. Selecționerul Alberto Zaccheroni are tot lotul valid pentru disputa cu sud-americanii. Atacantul lui Manchester United, Shinji Kagawa, nu a fost titular cu grecii, dar este anunţat în primul unsprezece pentru partida cu columbienii.

Jucătorii folosiţi în meciul cu Coasta de Fildeş:
Kawashima – Uchida, Yoshida, Morishige, Nagatomo – Yamaguchi, Hasebe (Endo, 54) – Okazaki, Honda, Kagawa (Kakitani, 86) – Osako (Okubo, 67)

Jucătorii folosiţi în meciul cu Grecia:
Kawashima – Uchida, Yoshida, Konno, Nagatomo – Hasebe (Endo, 46), Yamaguchi – Okazaki, Honda, Okubo – Osako (Kagawa, 57)

Următorul adversar: Costa Rica sau Italia/Uruguay (dacă se califică)

{adinserter reclama2}

Columbia

Columbia a câştigat cu scorul de 2-1 meciul cu Coasta de Fildeş disputat la Brasilia (James Rodríguez 64, Juan Fernando Quintero 70 – Gervinho 73). În prima partidă „Los Cafeteros” au învins cu 3-0 Grecia.

Columbienii au obţinut calificarea în optimile de finală, având maximum de puncte după două jocuri. Ei nu mai au cum să piardă locul unu, pentru că e greu de crezut că vor ceda la scor cu japonezii, iar ivorienii ar marca multe goluri grecilor.

Sud-americanii stau bine la capitolul cartonaşe galbene, doar Carlos Sánchez fiind avertizat.

Atacantul Sevilliei, Carlos Bacca, nu a putut juca în primele meciuri, fiind accidentat. Acesta are şanse de a juca împotriva niponilor, fiind recuperat.

Jucătorii folosiţi în meciul cu Grecia:
Ospina – Zúñiga, Yepes, Zapata, Armero (Arias, 74) – Sánchez, Aguilar (Mejía, 68) – Cuadrado, Rodríguez, Ibarbo – Gutiérrez (Martínez, 76)

Jucătorii folosiţi în meciul cu Coasta de Fildeş:
Ospina – Zúñiga, Zapata, Yepes, Armero (Arias, 72) – Aguilar (Mejia, 79), Sánchez – Cuadrado, Rodríguez, Ibarbo (Quintero, 53) – Gutiérrez

Următorul adversar: Costa Rica sau Italia/Uruguay

  • În clasamentul FIFA reprezentativa Japoniei se află pe locul 46, cu 626 puncte, iar cea a Columbiei pe poziţia 8 cu 1137 puncte
  • Cele două ţări s-a mai întâlnit pe 05.06.2007 la Cupa Kirin, scor 0-0
  • Columbia a mai trecut de faza grupelor la CM 1990

Echipele probabile:

Japonia (4-2-3-1): Kawashima – Uchida, Yoshida, Konno, Nagatomo – Yamaguchi, Hasebe – Okazaki, Honda, Kagawa – Osako

Columbia (4-2-3-1): Ospina – Zúñiga, Zapata, Yepes, Armero – Aguilar, Sánchez – Cuadrado, Quintero, Rodríguez – Gutiérrez

Pronostic Japonia vs Columbia: X2, la o cotă de 1.40 la titanbet

Pont secundar Japonia vs Columbia: X, la o cotă de 3.50 la titanbet

Clasament Grupa C

1 Columbia 2 2 0 0 5-1 4 6
2 Coasta de Fildeș 2 1 0 1 3-3 0 3
3 Japonia 2 0 1 1 1-2 -1 1
4 Grecia 2 0 1 1 0-3 -3 1

Statistica mea pentru Cupa Mondiala: 13W – 17L