Japonia - Senegal. Moral bun de ambele părți.

În ultima grupă de la acest Mondial, cea H, primul joc din runda 2 este cel dintre Japonia și Senegal, duel ce se va disputa de la ora 18:00 pe Central Stadium. Cele două selecționate sunt în oglindă la acest debut la Turneul Final întrucât jocul de început s-a derulat în aceeași manieră la ambele echipe, poate cu mai multă dorință și mai dornică de joc fiind Senegalul. Cea care va încerca să riște mai mult în acest joc își va asigura victoria și implicit calificarea în optimi.

Japonia condusă de la margine de Akira Nishino a surprins pe toată lumea în start-ul acestui Mondial întrucât a reușit să debuteze cu dreptul printr-o victorie în fața Columbiei cu scorul de 2-1. Majoritatea oamenilor nu le-au dat nicio șansă, dar Nagotomo&Co au demonstrat că pot învinge orice formație, fie ea și Columbia. Norocul a fost și de partea asiaticilor deoarece practic au început jocul de la 1-0 grazie arbitrului care a acordat penalty în minutul 3 și a eliminat un fotbalist columbian. Acest lucru a fost principalul factor al victoriei japonezilor. Retragerea după marcarea golului a fost cel mai greșit lucru pe care îl puteau face, ulterior fiind taxați. Nishino trebuie să lucreze la mentalul fotbaliștilor dacă vrea să reușească o calificare. Va avea în față o națională cu o dorință mai mare decât a sud-americanilor, și un plus de valoare pe flancuri, acolo unde japonezii nu excelează.

Echipa probabila Japonia: Eiji Kawashima; Hiroki Sakai, Maya Yoshida, Gen Shoji, Yuto Nagatomo; Makoto Hasebe, Gaku Shibasaki, Genki Haraguchi, Shinji Kagawa, Takashi Inui; Yuya Osako.

Senegalul este surpriza extrem de plăcută la acest Turneu Final din Rusia. O echipă din Africa fie reușește să surprindă pe toată lumea printr-o prestație excelentă, fie poate fi un dezastru. Selecționata Senegalului a reușit o victorie foarte importantă contra Poloniei, scorul acestei partide fiind de 2-1, după un joc controlat în totalitate de africani. Mane&Co nu au avut adversar în acest joc, majoritatea polonezilor fiind aproape inexistenți pe teren după o analiză a tacticii pe care au vrut să o redea în teren. Dezinvoltura din jocul africanilor și faptul că nu au ce pierde la nicio partidă le pot aduce succesul la acest Turneu Final. O astfel de echipă care nu fentează fotbalul și încearcă cu adevărat să îl practice va avea multe de câștigat. Dacă o echipă ca Polonia nu a avut cuvânt în fața africanilor, asiaticii lui Nishino nu cred că le pot pune mari probleme dacă Balde Keita împreună cu colegii săi vor avea aceeași motivație ca în partida precedentă.

Echipa probabila Senegal: Khadim Ndiaye; Moussa Wague, Salif Sane, Kalidou Koulibaly, Lamine Gassama; Ismaila Sarr, Alfred Ndiaye, Idrissa Gane Gueye, Sadio Mane; Mame Diouf, Mbaye Niang.

Senegalezii nu cred că pot pierde acest joc dacă stăm să ne luăm după jocul reușit în fața Poloniei și faptul că japonezii nu arată chiar atât de bine deși au învins naționala Columbiei. Mă bazez pe tehnicitatea și experiența fotbaliștilor africani care majoritatea dintre ei joacă la cel mai înalt nivel. Africanii își pot asigura calificarea numai printr-o victorie pe care cred că o pot obține în cele din urmă.

Pronosticuri AEK Larnaca - Sturm Graz