Japonia - Polonia. "Samuraii" au nevoie de o remiză.

Ultima zi ce oferă partide din cadrul fazei grupelor se deschide cu partida dintre Japonia și Polonia programată de la ora 17:00 pe Volgograd Arena. Asiaticii sunt aproape de calificarea în optimi, un rezultat ce are să fie aplaudat de întreaga națiune fiind o performanță incredibilă, în timp ce polonezii sunt deja eliminați și vor încerca pe cât posibil să plece cu fruntea sus.

Japonia a aterizat în Rusia fără prea mari speranțe că poate realiza lucruri importante la acest Turneu Final, dar se pare că ceea ce s-a întâmplat în aceste două săptămâni pentru fotbaliștii asiatici reprezintă un lucru uimitor. Debutul lor pe scena mondială din ținutul vesti european s-a realizat în cel mai splendid mod, câștigând primul joc chiar în fața Columbiei, favorita acestei grupe. Norocul câteodată trebuie să țină și cu tine, astfel că japonezii au avut superioritate numerică și gol marcat încă din minutul 3, datele problemei și a tacticii schimbându-se complet. Cea de-a doua partidă s-a încheiat și ea foarte bine pentru japonezi, aceștia remizând contra senegalezilor, scor 2-2, asiaticii reușind să egaleze în ultimele minute făcând bucuria mai mare. În acest moment se află pe locul 1 în grupă la egalitate cu Senegal și la un punct în fața Columbiei. Japonia ar avea nevoie de toate cele trei puncte pentru a fi sigură, dar se poate califica și cu un egal dacă jocul dintre Senegal și Columbia se termină cu același rezultat.

Echipa probabila Japonia: Eiji Kawashima; Hiroki Sakai, Maya Yoshida, Gen Shoji, Yuto Nagatomo; Makoto Hasebe, Gaku Shibasaki; Genki Haraguchi, Shinji Kagawa, Takashi Inui; Yuya Osako

promotie paysafe

Polonia cred că se încadrează în topul dezamăgirilor de la acest Mondial pe lângă adevăratele forțe. Trupa lui Nawalka a fost un adevărat dezastru în Rusia nereușind să facă niciun joc bun din cele două disputate, ambele încheindu-se cu înfrângere pentru naționala europeană. Lewandowksi&Co după ce reușiseră o campanie de vis în calificări, românii simțind pe pielea lor acest lucru, multă lume era aproape sigură că Polonia va ajunge departe la acest Turneu Final, dar lucrurile s-au derulat opus, și astfel se văd la ultimul joc, ne având nicio miză pentru care să lupte pe teren. Totuși, fotbaliștii antrenorului polonez vor încerca pe cât posibil să spele rușinea apărută după cele două înfrângeri și să plece cu măcar trei puncte spre țara natală.

Echipa probabila Polonia: Lukasz Fabianski; Lukas Piszczek, Kamil Glik, Jan Bednarek; Bartosz Bereszynski, Grzegorz Krychowiak, Jacek Goralski, Maciej Pybus; Piotr Zielinski, Robert Lewandowski, Kamil Grosicki

Japonia este favorită la victorie în acest joc deoarece este singura care mai poate lupta pentru ceva concret în acest joc, în timp ce polonezii vor încerca să obțină măcar un punct pentru a nu încheia în nota cea mai dezastruoasă acest turneu. Cred că asiaticii nu pot pierde acest joc dacă vor avea același spirit și aceeași dăruire pe teren ca în partidele precedente.

Pronosticuri Wolfsburg - Freiburg