Islanda - Croația. Ultimul "glonț" pentru islandezi.

Primul joc al acestei seri este cel dintre Islanda și Croația, programat de la ora 21:00 pe Rostov Arena. Croații au reușit deja calificarea în optimi grazie victoriei din jocul precedent, în timp ce islandezii își fac planuri pentru a încerca pe cât este posibil să prindă locul doi. Calculele nu prea sunt în favoarea islandezilor, dar cu ajutorul spiritului pot reuși miracolul, având totuși si de un rezultat pozitiv în celălalt meci din grupă.
croatia cm 2018

Islanda a debutat într-o manieră excepțională în urmă cu doi ani la Europeanul din Franța, reușind să ajungă până în fazele eliminatorii. Aceasta a fost privită ca o surpriză, dar iată ca după alți doi ani, această selecționată reușește să fie prezentă în Rusia și prezintă încă șanse pentru a se califica. Cele două jocuri nu au fost la fel de bune precum erau așteptate de iubitorii acestei naționale. Islandezii au scos un punct foarte important contra argentinienilor, dar în meciul în care își puneau mari speranțe, contra Nigeriei, a clacat, pierzând cu scorul de 2-0. Astfel că, se văd nevoiți să nu fie nu numai la mâna lor în acest ultim meci, cât și la mâna altor naționale, pentru a face posibilă calificarea în optimi. Sigurdsson speră să își revină după penalty-ul ratat contra Nigeriei și să fie la capacitate maximă deoarece cu o națională ca a Croației în față, Islanda are nevoie de cei mai experimentați oameni în teren.

Echipa probabila Islanda: Hannes Halldorsson; Birkir Saevarsson, Kari Arnason, Ragnar Sigurdson, Hordur Magnusson; Aron Gunnarsson, Emil Hallfredsson, Johann Gudmundsson, Gylfi Sigurdsson, Birkir Bjarnason; Alfred Finnbogason

Croația a debutat perfect la acest Turneu câștigând destul de lejer primul joc contra Nigeriei, scor 2-0, partidă în care Modric, Mandzukic sau Rakitic nu au avut mari emoții împotriva unor africani destul de anoști în cea mai mare parte a jocului. Ceea ce se prezicea ca fiind unul dintre cele mai grele partide, cea contra argentinienilor, s-a dovedit a fi mai ușor decât contra nigerienilor. Trupa croată s-a mobilizat extraordinar și a reușit o victorie seacă, scor 3-0 în fața lui Messi&Co. Fotbaliștii croați au dat dovadă de profesionalism și devotament total pe toata durata jocului, și astfel se văd calificați după numai două jocuri la acest Mondial. Prestația acestor fotbaliști dacă va continua în aceeași manieră poate atinge faza sferturilor în sus.

Echipa probabila Croatia: Lovre Kalinic; Tin Jedvaj, Vedran Corluka, Domagoj Vida, Josip Pivaric; Milan Badelj, Mateo Kovacic, Filip Bradaric; Marko Pjaca, Andrej Kramaric, Ivan Perisic

Islandezii au mai mare nevoie de victorie decât croații date fiind și cotele destul de apropiate pentru cele două naționale conform caselor de pariuri. Modric&Co nu au de ce să cedeze meciul așa cum au previzionat foarte mulți oameni deoarece profesionalismul acestor fotbaliști este foarte greu de îndepărtat sub niște tehnici nesportive. Cred că jucătorii lui Dalic vor aborda partida la victorie, ne lăsând loc de interpretări la finalul jocului.

Pronosticuri Wolfsburg - Freiburg