Iran - Portugalia. Cristiano Ronaldo în goana după titlul de golgheter.

Cel mai așteptat meci al zilei este cel dintre Iran și Portugalia, partidă ce se dispută în cadrul grupei B al rundei cu numărul 3, programată de la ora 21:00 pe stadionul din Mordovia. Cele două selecționate sunt în luptă directă pentru a prinde unul din cele două locuri alături de Spania. Iranienii sunt nevoiți să câștige această dispută, în timp ce portughezii se pot mulțumi și cu un egal, dar acest lucru nu pare să fie tocmai de atacat întrucât au văzut potențialul iranienilor în partida cu spaniolii și nu își doresc să treacă prin aceleași stări.

Iranul condus de chiar portughezul Carlos Queiroz a realizat două jocuri destul de șterse, anoste, lipsite de spectaculozitate, foarte mult pragmatism și dorință de a nu scăpa adversarul spre poartă. Toate aceste lucruri nu pot crea o șansă considerabilă la optimile Cupei Mondiale, dar aparent există o posibilitate. După victoria nemeritată în primul joc contra marocanilor când aceștia și-au înscris un autogol de toată frumusețea în ultimul minut, a urmat apoi un rezultat neașteptat contra spaniolilor. Dacă majoritatea lumii credea că aceștia vor zburda pe lângă iranieni, lucrurile nu au stat chiar așa și Iranul a pierdut abia cu 1-0, într-un joc în care a și marcat, dar reușita a fost anulată pe motiv de offside. Au mai avut câteva încercări la poarta lui De Gea, dar șansele s-au spulberat odată cu trecerea timpului. Va fi foarte greu să obțină toate cele trei puncte, dar fotbalul poate fi imprevizibil de multe ori, norocul fiind destul de important pentru această națiune.

Echipa probabila Iran: Ali Beiranvand; Ehsan Haji Safi, Morteza Pouraliganji, Ramin Rezaeian, Majid Hosseini; Saeid Ezatolahi, Vahid Amiri, Omid Ebrahimi, Karim Ansarifard, Mehdi Taremi; Sardar Azmoun

Portugalia a realizat două jocuri relativ bune la acest Mondial. După egalul spectaculos cu Spania, scor 3-3, a urmat o victorie destul de grea și totodată extrem de muncită contra Marocului. Unicul gol al partidei a fost marcat de Cristiano Ronaldo în minutul 5. Acesta a ajuns la cota 4 la acest Turneu Final și visează la titlul de golgheter. Chiar dacă au crezut că după jocul cu Spania pot învinge pe oricine, partida contra marocanilor le-a dat mari emoții deoarece fotbaliștii africani chiar au prins o zi foarte bună în care aproape că reușiseră să de-a lovitura, dar norocul aparent ține întotdeauna și cu selecționata mai valoroasă. Astfel că, portughezii se văd cu șanse reale astăzi la calificare, având nevoie de doar un egal pentru a prinde ultimul loc de calificare, dar Ronaldo&Co își doresc toate cele trei puncte.

Echipa probabila Portugalia: Rui Patricio; Pepe, Jose Fonte, Raphael Guerreiro; Cedric Soares, William Carvalho, Joao Moutinho, Bernardo Silva, Joao Mario; Goncalo Guedes, Cristiano Ronaldo

Va fi un meci destul de bătăios, ambele formații punând accent pe forță și luciditate la finalizare. Totuși, Portugalia este clar favorită la casele de pariuri, iar cu un Ronaldo în zi mare poate câștiga lejer contra selecționatei din Iran. Astfel că voi miza pe o victorie a portughezilor care ar trebui să nu aibă așa emoții ca în partida precedentă, avându-l pe Cristiano principala armă a acestora, având șanse să mai urce cota în clasamentul golgheterilor.