Germania - Suedia. Între agonie și extaz.

Poate cel mai așteptat duel din runda cu numărul 2 de la acest Mondial este cel dintre Germania și Suedia, programat de la ora 21:00 pe Fisht Olympic Stadium. Nemții sunt obligați să câștige acest joc pentru a mai spera la calificare, în timp ce sudezii se mulțumesc și cu un egal. Partida va fi una de luptă întrucât ambele formații au jucători cu experiență care vor știi să țină cât se poate de mult de minge, spectacolul nefiind pe lista celor două selecționate.

Germania antrenată de Joachim Lowe a debutat cum nu se putea mai prost la un Mondial, pierzând în primul joc cu scorul de 0-1 în fața Mexicului. Dacă după câștigarea Cupei Confederațiilor multă lume avea cea mai mare încredere în naționala această nouă a Germaniei, lucrurile nu se prezintă la fel de curajos și de bine ca în campania de calificare. Este clar faptul că sunt doar trei meciuri și dacă nu abordezi maxim aceste jocuri te poți trezi înafara tabelei de optimi, dar asta ține de atenția și dorința fotbaliștilor. Nemții nu au reușit prea multe în fața mexicanilor și se văd nevoiți să câștige acest duel contra suedezilor deoarece nu își doresc să încheie umiliți acest Mondial.

Echipa probabila Germania: Manuel Neuer; Joshua Kimmich, Jerome Boateng, Mats Hummels, Jonas Hector; Ilkay Gundogan, Toni Kroos; Thomas Muller, Mesut Ozil, Marco Reus; Mario Gomez

Suedia condusă de pe bancă de Janne Andersson a început foarte bine acest Turneu Final câștigând cu scorul de 1-0 în fața Coreei de Sud. Formația antrenorului suedez este foarte încântat de jocul băieților săi și speră să îi motiveze la fel de bine și în această partidă. Berg&Co știu că vor întâlni un adversar mult mai valoros, dar acest lucru nu îi sperie mai ales că cea mai mare parte din lotul Suediei cunoaște destul de bine jocul practicat de fotbaliștii lui Mannschaft. Apărarea este principala armă cu care vor încerca să scoată punctul de care au nevoie ca să se califice în optimi, rămânând să vadă dacă pot conta și pe contraatac la unele faze. Aceștia vor încerca să țină mingea cât se poate de mult pentru a nu le permite nemților să își facă jocul.

Echipa probabila Suedia: Robin Olsen; Mikael Lustig, Viktor Lindelof, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson; Viktor Claesson, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg; Marcus Berg, Ola Toivonen

Cred că acest meci nu ține atât de mult de așezarea tactică cât de dorința și calmul fotbaliștilor în majoritatea situațiilor. Suedezii au o presiune pe ei la fel ca nemții, dar aceștia sunt mai aproape de optimi, iar din dorința de a atinge calificarea se vor zbate să reușească acest lucru. Germanii nu au nimic de pierdut și își doresc să își facă națiunea fericită cu o victorie. Orice este posibil într-o asemenea partidă, dar cred că suedezii nu vor pierde jocul la o diferență mai mare de un gol, ba chiar pot scoate un punct dacă vor conta atât în atac cât și în apărare.

Pronosticuri Niedercorn - Ufa