Germania - Mexic. O reeditare a semifinalei de la Cupa Confederațiilor.

Unul dintre cele mai așteptate meciuri de la acest Mondial este cel dintre Germania și Mexic, partidă programată de la ora 18:00 pe Luzhniki Arena. Cele două formații s-au întâlnit la Cupa Confederațiilor anul trecut în semifinale, nemții reușind să treacă de selecționata mexicanilor cu scorul de 4-1. Și de această dată vom avea parte de un meci spectaculos, mai ales că Germania este într-o reconstrucție iar o marte parte de jucători vor dori să se afirme la acest Mondial.

Germania, selecționata lui Joachim Lowe și campioana mondială, este pregătită să repete succesul de acum 4 ani când a reușit să câștige titlul mondial în finala contra argentinienilor lui Messi&Co. Nemții au schimbat întreaga formație de la acel Mondial în mare parte, iar lucrurile se pot complica de această dată deoarece numai sunt aceeași fotbaliști de mare experiență pe toate posturile. Copii ca Sane sau Werner vor încerca să aducă din nou Titlul Mondial la Berlin. Campania de calificări a fost una relativ de probă și de teste pentru Germania, încercând să creeze un nucleu fix de jucători pe care să se bazeze Lowe la acest Mondial. Încununarea cu Cupa Confederațiilor în anul 2017 a reprezentat succesul pe care îl așteptau nemții cu privire la acest proiect de reconstrucție și speră să dea roade și anul acesta în Rusia.

Echipa probabilă: Neuer; Kimmich, Boateng, Hummels, Hector; Khedira, Kroos; Reus, Muller, Draxler; Werner

Mexicul lui Juan Carlos Osorio este pregătită să realizeze lucruri importante la acest Mondial, mai ales că se află într-o grupă din care mai face parte Suedia și Coreea de Sud, astfel că poate spera la o calificare în fazele eliminatorii. Trebuie amintit faptul că Mexicul a reușit să se califice în optimi de 6 ori consecutiv, o performanță extraordinară pe care ar trebui să o continue dacă vor respecta cerințele antrenorului. Selecționata lui Juan Carlos Osorio a reușit să câștige campania de calificare , acumulând 6 victorii 3 egaluri și o singură înfrângere, fiind de departe cea mai importantă formație din America de Nord la acest moment. Din ultimele 7 amicale contra unor formații ca Belgia, Croația sau Polonia doar Modric&Co au reușit să îi răpună pe mexicani, restul rezultatelor fiind pozitive.

Echipa probabilă: Ochoa; Salcedo, Ayala, Moreno, Gallardo; Herrera, Guardado, Santos; Vela, Lozano, Jimenez

Ambele formații naționale se cunosc destul de bine de la ultima lor întâlnire astfel că, cu siguranță vom avea parte de câteva încercări de surprindere a adversarului din partea ambilor antrenori. Mexicul este clar echipa inferioară mitralierei germane, dar chiar și asa, Chicharito&Co vor încerca să le facă viața grea nemților. Voi miza pe un joc cu cel puțin trei reușite, mexicanii având mari șanse să înscrie în poarta lui Neuer care abia a revenit pe gazon după o accidentare de 360 de zile.