Franța - Belgia. Forța grupului, biletul spre ultimul act.

Prima semifinală de la această Cupă Mondială este cea dintre Franța și Belgia, duel programat de la ora 21:00 pe stadionul din Saint Petersburg. Ambele selecționate realizează lucruri extraordinare la acest Turneu Final și dețin capacitatea de a cuceri acest trofeu. Meciul va fi unul cu siguranță extrem de disputat, diferența fiind posibilă doar din punct de vedere tactic și fizic, atât Belgia cât și Franța având statura necesară pentru a se impune în duelurile aeriene și fuleul de a pleca în mare viteză pe contraatac.
belgia

Franța lui Didier Deschamps are datoria să vină înapoi în Paris cu Titlul Mondial, mai ales că în urmă cu doi ani, francezii au pierdut tocmai la ei acasă titlul european pe care întreaga națiune credea că îl are în buzunar această națională deși neexperimentată, extrem de tânără și ambițioasă. Antrenorul francez a realizat o treabă excelentă prin promovarea unor asemenea jucători care reprezintă viitorul acestei naționale. Media de vârstă înregistrată de Franța la această Cupă Mondială a fost de 24 de ani, un lucru fantastic dacă ne gândim că această generație mai poate fi prezentă la două Turnee Finale. În faza grupelor, Franța nu a avut mari probleme întâlnind echipe ca Australia, Peru sau Danemarca și încercând pe cât posibil să nu tureze atât de tare motoarele pentru a nu risca. Meciul cu adevărat important a urmat în optimi contra Argentinei. Această partidă a fost cea mai spectaculoasă de la acest Mondial, scorul ei fiind de 4-3 în favoarea Franței, Mbappe, Pogba și Griezmann evidențindu-se în mod decisiv asupra scorului. Partida din sferturi nu a oferit un așa spectacol, dar a arătat cât de solidă este Franța atât în zona defensivă cât și în cea de atac, Uruguayul ne reușind mai nimic în acest joc.

Francezii au reușit să se impună cu scorul de 2-0, și pășesc cu pași încurajatori spre semifinale acolo unde vor da piept cu Belgia. Didier Deschamps este conștient că acest meci putea foarte bine să fie Finala acestui Campionat Mondial, testul acesta fiind cel mai serios de până acum. Dacă vor reuși să aibă o prestație care să reunească atât jocul contra Argentinei cât și cel contra Uruguayului, francezii vor avea asigurat un loc în finală. Umtiti este singura absență care poate exista, lucrurile nefiind clare în totalitate cu starea de sănătate a jucătorului.

Echipa probabila Franta: Hugo Lloris; Lucas Hernandez, Samuel Umtiti, Raphael Varane, Benjamin Pavard; Ngolo Kante, Paul Pogba; Blaise Matuidi, Antoine Griezmann, Kylian Mbappe; Olivier Giroud.

Belgia lui Roberto Martinez este în cea mai bună perioadă de când s-a lansat acest proiect al federației belgiene de a realiza o selecționată extrem de competitivă pentru a reușit să triumfe la un campionat mondial sau european. Dacă în urmă cu câțiva ani Marc Wilmots a încercat pe cât se poate să câștige o astfel de competiție, faptul că majoritatea jucătorilor nu ajunseseră la maturitatea de care aveau nevoie sau grupul nu era atât de bine legat, au condus la demiterea acestuia și la un nou plan de reorganizare a acestei idei. Și iată cum după alți doi ani de luptă la nivelul grupului, la nivelul mentalului jucătorilor vine mult așteptatul Turneu Final din Rusia unde această națională a Belgiei este privită la poate cel mai înalt nivel din toate timpurile. Acest lucru s-a remarcat în jocurile din grupe unde Belgia a defilat în fața unor selecționate ca Tunisia, Panama și chiar Anglia, britanicii ne arătând prea multe șanse în fața acestei selecționate.

Totuși, lucrurile s-au schimbat complet odată cu pasul spre fazele eliminatorii. Lucrurile au stat extrem de prost pentru naționala antrenorului spaniol în fața Japoniei  care se vedea ca și eliminat în minutul 51. Din acel moment, Belgia și-a arătat puterea și a reușit să întoarcă scorul de la 0-2, la 3-2, grazie golului marcat de Chadli în ultimele secunde. Sferturile au oferit o partidă memorabilă contra Braziliei, dar nu din privința scorului cât a jocului prestat de ambele formații. Belgienii au reușit să se impună cu scorul de 2-1, ieșind în evidență prin cele două caracteristici esențiale: rezistență și viteză. Apărarea și atacul belgian au funcționat perfect, cele două compartimente comunicând perfect de-a lungul partidei. O  astfel de idee trebuie abordată și în partida contra francezilor pentru a spera la o finală mult așteptată de poporul belgian. Hazard le promite fanilor că vor da totul pentru a reuși calificare. Meunier este singura absență datorită cartonașelor galbene, fiind totuși o lipsă destul de importantă în zona defensivă.

Echipa probabila Belgia: Thibaut Courtois; Jan Vertonghen, Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Toby Alderweireld; Yannick Carrasco, Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Nacer Chadli; Eden Hazard, Romelu Lukaku​.

Europa se va împărți în două în această seară, Belgia și Franța fiind încurajate la scenă deschisă de iubitorii fotbalului. Casele de pariuri îi văd favoriți totuși pe francezi, motivele nefiind unele chiar atât de solide deoarece în mare măsură, experiența jucătorilor cocoșilor galici fiind asemenea celei din tabăra belgienilor. Forța grupului va conta decisiv în acest joc, Franța fiind ceva mai unită. Totuși, Belgia a reușit acea întoarcere miraculoasă contra Japoniei, iar acest lucru spune tot și despre puterea grupului din jurul căpitanului Hazard. Este greu de anticipat o victorie a unei selecționate dinainte, cel mai bun pronostic fiind cel pe goluri deoarece ambele selecționate dețin atacuri senzaționale care îi pot surprinde oricând pe Courtouis și Lloris.

Pronosticuri Wolfsburg - Freiburg