Franța - Australia. "Cocoșii Galici " vs "Cangurii Australieni".

Ziua 3 din faza grupelor de la Mondialul din Rusia ne oferă ca o primă partidă ce se va disputa de la ora 13:00 pe Kazan Arena, duelul dintre naționala Franței și cea a Australiei. Francezii sunt favoriți clar la câștigarea celor trei puncte, dar de fiecare dată, echipele naționale care sunt cotate cu șanse reduse de a obține punct sau puncte, realizează surprize. Griezmann&Co trebuie să dea dovadă de seriozitate și multă dorință de a câștiga pentru a nu întâmpina astfle de probleme.

Franța, condusă de la margine de Didier Deschamps, s-a calificat la Turneul Final din Rusia în urma unei campanii care în primă fază se dovedea a fi simplă, dar ulterior lucrurile au început să se complice pentru ocuparea primei poziții. În final, francezii au încheiat grupa pe locul 1 cu 23 de puncte, și astfel are șanse să se lupte pentru titlul mondial alături de celălalte forțe naționale. Noul grup creat de antrenorul francez în jurul lui Griezmann și al altor fotbaliști de valoare formează poate cel mai bun grup de la mondialul din 2006 când Franța a fost aproape de cucerirea Cupei Mondiale. Jocul acestora se axează foarte mult pe atac, iar acest lucru va conta decisiv la spectacolul pe care îl așteaptă urmăritorii acestei echipe naționale. Meciurile amicale disputate în ultima vreme au adus rezultate pozitive pe care francezii speră să le continue și la acest Turneu Final.

Echipa probabila Franta: Lloris; Mendy, Varane, Rami, Pavard; Kante, Pogba, Tolisso; Mbappe, Lemar, Griezmann

Australia este prezentă la o nouă Cupă Mondială, după ultimele trei participări din 2006, 2010 și 2014, cel mai bun rezultat fiind obținut la Turneul Final din Germania când a reușit să treacă de zona grupelor. De această dată australienii au avut și noroc în vederea accederii la mondialul din Rusia întrucât a reușit să se califice in-extremis în fața selecționatei din Honduras la baraj, scor 3-1 la general în fața cangurilor. Tim Cahill este vedeta australienilor care speră să fie om de bază în cadrul alcătuirii lotului și a motivării jucătorilor înaintea tuturor partidelor pe care au să le dispute. Danemarca și Peru sunt celălalte contracandite, Australia fiind de departe echipa cea mai slabă din această grupă,dar care poate realiza oricând o surpriză. Ultimele două amicale au rezultat jocuri foarte bune realizate din punct de vedere tactic, 4-0 contra Cehiei și un egal scos în fața Columbiei, fanii echipei lui Bert van Marwijk fiind convinși că pot crea o poveste frumoasă la acest Mondial.

Echipa probabila Australia: Ryan; Risdon, Sainsbury, Jedinak, Behich; Luongo, Mooy, Leckie, Kruse, Irvine; Juric

Totuși, avem o favorită certă la câștigarea acestui joc și aceea este naționala Franței care este din toate punctele de vedere formația mai bună și mai valoroasă din acest duel. Întrebarea se pune la ce diferență de scor va câștiga naționala lui Deschamps și dacă se va trece peste limita de 3 goluri? Voi miza pe o partidă în care și australienii au șansa lor să marcheze, fiind conștienți că trebuie să dea totul în toate cele trei jocuri pe care le vor disputa.

Pronosticuri HJK - O.Ljubljana