Franța - Argentina. Un joc modest de ambele părți.

Primul meci din seria optimilor de finală de la Campionatul Mondial din Rusia este cel dintre Franța și Argentina programat de la ora 17:00 pe Kazan Arena. Cele două selecționate au trecut prin momente diferite în grupele acestui turneu, francezii reușind să se califice fără prea mari emoții datorită unui joc care a funcționat relativ bine, în timp ce argentinienii au trăit cu sufletul la gură finalul ultimei partide din grupe când Rojo a reușit să înscrie golul ce le oferă sud-americanilor șansa să joace acest meci din optimi.

Franța lui Didier Deschamps a reușit să se califice din nou în optimile unui Turneu Final având puterea necesară să ajungă până în ultimul act al acestei competiții. Chiar dacă majoritatea fotbaliștilor se află la echipe de top ale Europei, grupul nu este unul tocmai închegat, existând mici derapaje în unele compartimente care pot afecta serios naționala cocoșului galic. Griezmann sau Pogba sunt oamenii pe care se bazează francezii că pot reuși calificarea în sferturi, dar lucrurile se prezintă destul de dificil pentru cei doi fotbaliști datorită faptului că vin după un sezon destul de complicat la echipele de club, iar energia din teren se vede că este la capacitate medie. Ultimul meci din grupe contra Danemarcăi a fost unul mai mult de menajament pentru partida din optimi, acest lucru observându-se din expresivitatea jucătorilor aflați pe teren. Deja din această fază a competiției va conta mai mult forța grupului și motivația jucătorilor întrucât aceste detalii pot arunca selecționata Franței pe un loc cât mai sus la această Cupă Mondială.

Argentina lui Sampaoli sau mai bine zis a lui Messi&Co, a reușit miracolul de care poate doar argentinienii îl mai credeau. Dacă start-ul acestui Mondial a fost unul complet eșuat pentru naționala sud-americană, lucrurile s-au îndreptat abia în ultima etapă când jucătorii au decis să schimbe atitudinea din teren și să își dorească cu adevărat calificarea. Jocul nu a fost unul foarte bun, dar fericirea s-a produs odată cu golul doi marcat de Rojo în ultimele 10 minute ale partidei contra Nigeriei. Fotbaliști ca Messi,Aguero sau Higuain nu puteau lipsi de pe tabloul optimilor, și astfel se văd jucând contra Franței pentru accederea în sferturi. Este foarte clar faptul că de acum înainte Argentina nu va mai fi controlată de niciun om din staff-ul lui Sampaoli care a avut o dispută destul de serioasă cu jucătorii, și astfel se vede nevoită să se conducă singură, avându-l pe Messi ca pilon principal. Șansele Argentinei sunt destul de mici ca să reușească calificarea, dar poate în al 12-lea ceas, selecționata sud-americană reușește să se trezească.

Francezii sunt favoriți la calificare așa cum sugerează casele de pariuri cotele pentru această dispută, dar fiecare suporter vine cu propria părere cu privire la acest joc. Cred totuși că Franța este mai mult îndreptățită să primească șanse mai mari la calificare deoarece, chiar dacă nu a arătat cel mai grozav joc, s-a observat o idee, niște trasee pe teren în majoritatea partidelor, un grup care încearcă să crească mai ales că are o medie de 23 de ani etc.

Pronosticuri Leicester - Wolves