Egipt - Uruguay. "Regele" Salah sau "El Matador" Cavani?

A doua partidă din grupa A a Cupei Mondiale din Rusia este cea dintre Egipt și Uruguay. Cele două formații își doresc să debuteze cu dreptul, și astfel vor încerca să dea totul pentru a spera la o calificare în faza următoare grupelor. Fiind doar trei meciuri de disputat, fiecare joc contează extrem de mult pentru orice formație, mai ales că egiptenii s-au calificat pentru prima oară după 28 de ani, iar uruguaenii sunt pregătiți să realizeze o performanță poate mai bună ca cea din 2010 din Africa de Sud.

Egiptenii, conduși de Hector Cuper, s-au calificat la Mondialul din Rusia după penultimul meci din grupa E din zona Africii. Înaintea meciului, erau pe primul loc cu 9 puncte şi jucau acasă cu Congo. Uganda ocupa poziţia secundă, cu 7 puncte. Egipt – Congo a fost un meci dramatic. În faţa unui stadion arhiplin, Mohamed Salah a deschis scorul. Oaspeţii au egalat în minutul 87, iar în prelungiri arena a devenit un adevărat vulcan. Arbitrul a acordat penalty pentru “faraoni”, iar Salah a transformat cu sânge rece lovitura de pedeapsă din minutul 94 şi a dus Egiptul la Mondial după o pauză de 28 de ani. Egiptenii își pun bazele în vedeta naționalei, Mohamed Salah, care a reușit un sezon fantastic alături de Liverpool marcând 32 de goluri. Construită în jurul unei defensive puternice, echipa Egiptului speră ca Mo Salah să mai fi păstrat câteva goluri şi pentru turneul din Rusia.

Echipa probabila: El Hadary; Abdel-Shafi, Gabr, Hegazy, Ahmed Fathi, Hamed, Elneny, Sobhi, Said, Warda; Mohsen

Uruguay-ul, condus de vârtnicul Oscar Tabarez, a reușit să se califice la Mondialul din Rusia în urma ocupării poziției secunde în calificările din America de Sud. Cu 31 de puncte acumulate, fiind totuși la 10 distanță de campioana Brazilia, Uruguay-ul nu a avut mari emoții la calificare și datorită inconstanței arătate de celălalte naționale pe tot parcursul preliminarilor în frunte cu selecționata lui Messi și Di Maria. Mondialul acesta sper să fie unul reușit pentru Luis Suarez&Co deoarece cel din Brazilia din 2014 nu a fost unul care a adus prea multe satisfacții pentru poporul uruguayan, fiind eliminată de Columbia în faza optimilor. De curând a câștigat China Cup, un turneu la care au participat China și Tara Galilor.

Echipa probabila: Muslera; Caceres, Gimenez, Godin, Pereira; Bentancur, Torreira; Rodriguez, Arrascaeta, Suarez; Cavani

Este clară diferența de valoare dintre Egipt și Uruguay, dar trupa lui Mo Salah poate surprinde oricând selecționata lui Oscar Tabarez prin defensiva de fier pe care a arătat-o și în calificări, fiind de părere că apărarea este mult mai importantă în această fază decât atacul. Totuși, uruguayenii trebuie să nu se lase influențați de spiritul egiptenilor și să practice jocul pragmatic și complex din calificări.

Pronosticuri Hoffenheim - Dortmund