Danemarca - Australia. Victoria le asigură danezilor prezența în optimi.

Etapa cu numărul 2 din grupa C de la Cupa Mondiala din Rusia debutează cu partida dintre Danemarca și Australia. Cele două selecționate au debutat diferit la acest Turneu Final, danezii obținând trei puncte importante cu Peru, în timp ce australienii au pierdut greu contra Franței. De această dată, lucrurile pot sta puțin diferit întrucât Eriksen&Co se mulțumesc și cu un egal, în timp ce Australia are mare nevoie de cele trei puncte pentru a mai spera la ieșirea din grupe.

Danemarca antrenată de la margine de selecționerul Age Hareide a debutat perfect în primul meci de la acest Mondial. Nordicii au câștigat duelul contra peruanilor cu scorul de 1-0 grazie golului marcat de Poulsen în minutul 59, și astfel pot spera la o calificare în optimi. Danemarca a suferit foarte mult pentru aceste trei puncte, Peru punându-le mai multe probleme decât se așteptau, având nenumărate faze pe benzile terenului unde danezii au stat extrem de slab. Aceasta poate fi o slăbiciune a formației lui Hareide, zilelea acestea încercând să rezolve aceste probleme. Cu siguranță, Danemarca se va mulțumi și cu un punct din acest joc, dar Eriksen&Co nu trebuie să neglijeze naționala lui Tim Cahill.

Echipa probabila Danemarca: Kasper Schmeichel; Jens Stryger Larsen, Andreas Christensen, Simon Kjaer, Henrik Dalsgaard; Lasse Schone, Thomas Delaney, Christian Eriksen; Pione Sisto, Nicolai Jorgensen, Yussuf Yurary Poulsen

Australia credea ca poate produce surpriza în etapa inaugurală a grupei C, dar din păcate pentru canguri s-a terminat prost. Aceștia au pierdut în cele din urmă cu scorul de 2-1 în fața francezilor după o partidă în care nu s-au mișcat deloc rău, reușind chiar să marcheze la scorul de 1-0 pentru Franța, și sperând chiar la o victorie. Norocul nu fost de partea lor și astfel s-a scris istoria acestei partide, cu un eșec în dreptul australienilor. Antrenorul batav van Marwijk este convins că dacă băieții săi vor respecta și de această dată cu strictețe planul tactic, vor smule măcar un punct din această partidă. Acesta cunoaște lacunele trupei lui Hareide și va încerca să speculeze pe cât se poate, dar cu siguranță va conta și luciditatea propriilor jucători la finalizare. Cu o înfrângere, australienii sunt eliminați matematic de la Mondial.

Echipa probabila Australia: Mathew Ryan; Aziz Behich, Mark Milligan, Trent Sainsbury, Josh Risdon; Aaron Mooy, Tom Rogic, Mile Jedinak, Robbie Kruse; Tomi Juric, Mathew Leckie

Cele două naționale vor da totul în acest joc pentru a se păstra cu șanse pentru optimile de finală. Danemarca este însă favorită la casele de pariuri având totuși un lot mult mai competitiv și mai cu experiență față de australieni. Cred că danezii nu se vor concentra pe obținerea unui singur punct și vor da totul pentru a câștiga, însă având mare grijă de incursiunile pe care le pot porni cangurii, aceștia având resursele necesare să dea lovitura oricând.

Pronosticuri Kairat Almaty - Sigma Olomouc