Costa Rica - Serbia. Meci echilibrat pe "Cosmos Arena".

Primul meci din Grupa E este cel dintre Costa Rica și Serbia, două echipe naționale care vor încerca să se lupte pentru a reuși calificarea din faza grupelor. Cele două selecționate se află într-o grupă din care mai fac parte Brazilia și Elveția, iar tocmai acest lucru face misiunea aproape imposibilă. Jocul din această după amiază de la ora 15:00 pe Cosmos Arena va fi decisiv pentru una dintre ele dacă rezultatul va fi pozitiv pentru vreo echipă.

Costa Rica, antrenată de la margine de Oscar Ramirez, va încerca să repete performanța uluitoare reușită la Mondialul din Brazilia când aceeași națională a reușit calificarea în sferturi. Atunci s-au afirmat o parte numeroasă de jucători din lotul Costa Ricăi care au prins transferuri la cluburi importante, Keylor Navas fiind cel mai bun exemplu. Și de această dată se dorește același lucru, mai ales că lotul este neschimbat. Calificarea la Mondialul din Rusia s-a realizat de pe poziția secundă în calificări, reușind să acumuleze 16 puncte care să nu îi creeze mari emoții în legătură cu locul pentru acest Turneu Final. Deși este cunoscută ca outsider-ul principal din această grupă, Costa Rica ar trebui să reprezinte o amenințare măcar pentru formațiile europene care cu siguranță vor avea mari probleme în fața unor jucători ca Bryan Ruiz sau Joel Campbell, fotbaliști care cunosc foarte bine jocul european.

Echipa probabilă: Navas- Gamboa, Gonzalez, Acosta, Duarte, Oviedo- Ruiz, Borges, Guzman, Bolanos- Urena

Serbia lui Mladen Krstajic nu a reușit calificarea la ultimul Turneu Final și este pregătită să realizeze lucruri importante în Rusia anul acesta. Chiar dacă este conștientă de puterea selecționatelor din grupa din care face parte, sârbii sunt convinși că dacă vor respecta cerințele staff-ului tehnic vor putea ieși din grupe. Campania de calificare a fost una destul de tensionată, în final terminându-se cu ocuparea poziției 1 în grupa din care mai făceau parte formații ca Irlanda sau Țara Galilor. Nu putem spune că Serbia este pregătită să dea piept cu echipe mult mai valoroase ca ea deoarece nu a avut ocazia să se lupte cu asemenea selecționate, iar acest lucru poate reprezenta un test pentru Rukavina&Co. Lotul este unul destul de valoros, majoritatea fotbaliștilor au experiență în ce privește meciurile importante, iar tocmai că este primul joc, Serbia trebuie să tragă tare pentru a avea șanse până la ultima partidă că se vor putea califica.

Echipa probabilă:Stojkovic- Ivanovic, Milenkovic, Tosic, Kolarov- Matic, Milinkovic-Savic- Tadic, Ljajic, Kostic- Mitrovic

Ambele echipe sunt aproape de aceeași valoare, deși Serbia este considerată echipa favorită în acest meci. Totuși, Costa Rica are mai multă experiență din acest punct de vedere și poate reuși o surpriză în această partidă, dar lucrurile cu siguranță se vor duce către un joc cu câteva reușite, ambele fiind conștiente că celălalte 2 echipe din grupă sunt mult mai valoroase și nu vor avea prea multe șanse. Astfel că, voi merge pe un rezultat în care cele două selecționate vor reuși să marcheze.

Pronosticuri Niedercorn - Ufa