Columbia - Japonia. James Rodriguez&Co își doresc cele trei puncte.

Primul meci din Grupa H se va juca pe Mordovia Arena programat la ora 15:00 și va alinia la centru selecționata Columbiei împotriva Japoniei, duel ce se anunță foarte interesant dacă încercăm să comparăm cele două loturi. Stilul de joc al celor două naționale se aseamănă destul de mult. Miza este foarte mare așa că cu siguranță, ambele echipe vor forța încă de la acest meci calificarea în faza optimilor, întrucât restul participantelor din grupă le permit să viseze la acest lucru.

Columbia este la a doua participare consecutivă la Mondial după prezența de acum 4 ani din Brazilia. Naționala condusă de la margine de Jose Pekerman este pregătită să își depășească performanța de la turneul trecut când ajungea în sferturi. De această dată, lotul nu se mai arată la fel de valoros și de în formă că atunci, dar un astfel de turneu poate reactiva suflul unei naționale. Evidențierea columbienilor s-a realizat acum câțiva ani, iar în Rusia aceștia trebuie să își reconfirme statutul. În campania de calificare s-au descurcat rezonabil, reușind să ocupe ultima poziție ce duce direct la Mondial, acumulând doar 27 de puncte, un procentaj foarte mic dacă observăm că au fost puse la bătaie 54 de puncte. Se pare că lotul a avut mult de suferit în această campanie și s-au realizat foarte multe improvizații până când s-au rezolvat problemele. Columbia va aborda aceeași tactică defensivă și de așteptare a adversarului, punând accentul pe sclipirea unei vedete din angrenajul echipei.

Echipa probabila Columbia: David Ospina; Santiago Arias, Yerry Mina, Davinson Sanchez, Johan Mojica; Abel Aguilar, Carlos Sanchez, Juan Cuadrado, James Rodriguez; Luis Muriel, Radamel Falcao

Japonia a reușit să se califice la a 6-a ediție de Mondial consecutiv, și este dornică să se afirme la fel cum a făcut în Africa de Sud când a trecut surprinzător de grupe. Antrenată de la margine de Vahid Halilhodzic, Japonia a reușit o campanie de calificare extrem bună, ocupând la final prima poziție cu 20 de puncte, obținute în urma unor partide în care s-a impus destul de clar. Asia nu oferă multe echipe cu potențial pentru Mondial, de aceea Japonia reușește să se muleze perfect pe această poziție întrucât are în cadrul lotului fotbaliști care joacă sau au jucat la echipe de top din Europa. Dacă la Mondialul din Brazilia nu prea au avut șanse, Rusia le poartă noroc și le oferă o grupă extrem de accesibilă din care se poate califica în optimi. Totuși, îngrijorare există în rândul echipei întrucât ultimele rezultate au fost destul de slabe, selecționerul bosniac încercând pe ultima sută de metri să rezolve micile probleme existente din punct de vedere tactic.

Echipa probabila Japonia: Eiji Kawashima; Hiroki Sakai, Maya Yoshida, Tomoaki Makino, Yuto Nagatomo; Makoto Hasebe, Gaku Shibasaki, Genki Haraguchi, Keisuke Honda, Takashi Inui; Yuya Osako

Columbia este favorită certă la casele de pariuri deoarece prezintă un lot mult mai valoros și mai experimentat decât naționala Japoniei, fiind un Mondial la care fiecare echipă participă nu numai cu dorința de afirmare ci și cu tehnica si experiența. Deși presiunea este pe umeri columbienilor, aceștia se pot impune în acest joc dacă își vor face jocul, și nu vor intra în tactica adversarilor niponi.

Pronosticuri Astra - Gaz Metan Mediaș