Campionatul Mondial din Rusia: Grupa H - Prezentare


Toate echipele sunt favorite sa mearga mai departe

Campionatul Mondial din Rusia propune o Grupa H, care pare una dintre cele mai echilibrate, deoarece nu putem spune care dintre cele Polonia, Columbia, Senegal sau Japonia.

Polonia a renascut, datorita unei generatii care aduce jucatori ce evolueaza la cel mai inalt nivel, aceasta a reusit sa lege doua turnee finale consecutive, dupa Euro 2016, unde a ajuns pana in faza sferturilor de finala. Ultima data cand a reusit sa se califice la un asemenea turneu de anvergura, a fost in urma cu 12 ani, cand Campionatul Mondial s-a tinut in Germania, insa prestatia a fost una lamentabila, terminand pe locul 21. Cea mai buna clasare a echipei lui Adam Nawalka, a fost in 1974 si 1982, atunci cand Polonia termina pe locul al treilea. In ceea ce priveste campania pentru CM 2018, nu s-a pus nici macar o secunda problema sa nu se califice direct, avand in vedere ca a terminat pe locul 1, cu 25 de puncte, Robert Lewandowski fiind din nou la inaltime, el fiind golgheterul preliminariilor, cu 16 reusite.

Columbia a avut mari emotii pentru a ajunge pana la Campionatul Mondial din 2018, dat fiind faptul ca a prins locul 4 in calificarile Americii de Sud, cu doar un punct mai mult decat Chile, prima nationala care nu a reusit sa se califice. Totusi, James Rodriguez a confirmat prestatia buna pe care a avut-o in ultimii ani, el fiind cel mai bun marcator al nationalei sale in prelminarii, cu sase goluri. Evident, fiind o echipa de valoare, cel putin de la generatia de dupa 1990, cand Valderama conducea din teren Columbia, in ultimii 28 de ani, a obtinut cinci calificari, inclusiv cea din aceasta vara. Totusi, la Mondialul brazilian a obitnut cel mai bun rezultat, de aici si locul 5 ocupat, ceea ce a fost o uriasa performanta, deoarece era prima calificare dupa o pauza de 12 ani.

Senegal a fost cea mai buna echipa din Grupa D al turului al treilea din calificarile pentru Cupa Mondiala, und a devansat cat se poate de autoritar echipe precum Burkina Faso, Capul Verde si Africa de Sud. A fost o califire venita pe fondul unei bune generatii, a doua din istoria ei, dupa ce debutul si l-a facut in 2002, cand facea o campanie excelenta, terminand pe locul 7. Evident, cel mai bun jucator este Sadio Mane, mijlocasul celor de la Liverpool si unul dintre cei mai buni marcatori.

Japonia este o nationala care il are ca si lider de generatie pe Shinji Kagawa, mijlocasul in varsta de 29 de ani al celor de la Borussia Dortmund si care in acest moment este accidentat. Selectionata lui Makoto Hasebe a incheiat pe primul loc in Grupa B a calificarilor asiatice, luand fata celor de la Arabia Saudita si Australia. De asemenea, continuitate de care Japonia a dat dovada in ultimii 20 de ani, cred ca a pus-o drept favorita a grupei in care a evoluat, totusi, are probleme in a face o performanta excelenta. Cea mai buna clasarea a niponilor a fost in 2002 si in 2010, atunci cand au terminat pe locul 9.

CUPA MONDIALA 2018 – PROGRAM GRUPA H