Campionatul Mondial din Rusia: Grupa F – Prezentare


Germania este deja cu gandul la optimi

Grupa F este una dintre cele pe care toata lumea o sa stea atintita, deoarece in componenta ei sunt echipe precum Germania, Mexic, Suedia si Coreea de Sud. Acestea se vor confrunta incepand de pe 17 iunie si pana pe 27, in localitati precum Moscova, Nizhny Novgorod, Rostov on Don, Sochi, Kazan si Yekaterinburg.

Germania este, cred, singura nationala care poate alinia cu sanse reale cel putin doua echipe, iar istoria Campionatelor Mondiale isi spun serios cuvantul. Selectionata lui Joachim Low a reusit deja sa castige cateva trofee importante, luand deja contactul cu atmosfera din Rusia, dupa ce si-a trecut in cont Cupa COnfederatiilor, acolo unde a folosit o garnitura usor diferita fata de cea care a adus ultimul titlu de Campionatul Mondial, din 2014, cand editia s-a disputat in Brazilia. “Panzerele” au facut de patru ori editii de asemenea calibru fara greseala, Germania fiind nationala cu patru titluri, ea fiind detinatoarea en-titre a marelui trofeu. De asemenea, la ultimele trei astfel de editii, ale Campionatului Mondial, aceasta a incheiat pe podium, de doua ori pe locul al treilea.  Situatia preliminariilor pentru competitia din Rusia a fost una excelenta, Low&Co. reusind zece victorii din tot atatea meciuri avute, cu un golaveraj demn sa bage frica in oricare alt adversar, 43-4.

Suedia a fost cea mai mare surpriza a preliminariilor europene pentru Campionatul Mondial din Rusia, deoarece ea a incheiat pe locul al doilea in grupa de calificare, ceea ce a aruncat-o in loteria barajelor. La o prima vedere era victima sigura, deoarece a intalnit Italia, insa calculele au fost date peste cap si nordicii s-au impus cu 1-0, dupa “dubla” cu una dintre cele mai titrate nationale si au ajuns din nou la Cupa Mondiala, dupa o pauza de 12 ani. Ultima data cand Suedia a obtinut calificarea la o editie a Campionatului Mondial, a fost in 2006, cand iesea din grupe si era lasata acasa de Germania, adversara pe care urmeaza sa o intalneasca pe 23 iunie, la Sochi.

Mexic este o nationala care acolo unde evolueaza nu are deloc probleme in a se califica la Cupa Mondiala, lucru pe care l-a confirmat. Selectionata azteca a ajuns la fiecare din ultimele sase editii ale acestui mare trofeu, insa de fiecare data a parasit competitia imediat dupa faza grupelor. La fel s-a intamplat si in 2014, atunci cand a incheiat grupa pe locul al doilea, imediat dupa Brazilia, insa Olanda a fost un adversar prea mare si a lasat-o acasa, dupa 1-2 in optimi. Cea mai buna prestatie pe care Mexic a avut-o la un Campionat Mondial a fost in 1970 si 1986, cand atingea sferturile de finala si incheia la general pe locul 6.

Ultima nationala si nu cea din urma este Coreea de Sud, selectionata ce in anul 2002 facea semifinala, profitand si de faptul ca juca acasa. Echipa antrenata acum de Shin Tae-yong a ajuns la cea de-a noua calificare consecutiva la un asemenea turneu si a zecea din istorie. Exceptand performanta din 2002 si optimile din 2010, toate celelalte participari s-au terminat inca din grupe. Asa au stat lucrurile si in urma cu patru ani, cand Coreea de Sud a fost una dintre cele mai slabe nationala, terminand pe locul 27 la general, ceea ce le-a adus eliminarea inca din grupe.

PROGRAMUL GRUPEI F DE LA CAMPIONATUL MONDIAL DIN RUSIA