Campionatul Mondial din Rusia: Grupa C – prezentare


Franta nu are emotii in privinta calificarii in fazele superioare

Sursa foto: youtube.com

Grupa C din Campionatul Mondial din 2018 trebuie sa fie una la discretia Frantei, selectionata care se va lupta cu Danemarca, Peru si Australia.

Franta este una dintre cele mai titrate nationale din fotbalul mondial, aceasta reusind de-a lungul participarilor sale la un asemenea turneu, sa-si treaca in cont si un titlu de campioana. In 1998, cand nationala cocosului galic juca pe teren propriu, a trecut cu 3-0 de Brazilia, acela fiind apogeul acesteia. De atunci si pana in prezent nu a ratat niciodata prezenta la un Campionat Mondial, in editia trecuta fiind eliminata in sferturile de finala, asigurandu-si locul 7. Pentru a ajunge in Rusia, selectionata lui Didier Deschamps a terminat pe primul loc in Grupa A, cu 23 de puncte, cu patru mai multe decat Suedia si Olanda, principalele ei contracandidate.

Danemarca este favorita la locul la calificarea in fazele superioare, ea luptandu-se cu Franta pentru primul loc. De asemenea, danezii pentru a ajunge aici au avut nevoie sa joace un meci de baraj, partida in care a reusit sa castige cu 5-1 in fata Irlandei. Pentru a ajunge in situatia de a juca la baraj, selectionata lui Heraide a terminat pe locul al doilea dintr-o grupa in care a facut parte si Romania, cu 20 de puncte, cu cinci mai putine decat Polonia, cea mai buna echipa din Grupa E a preliminariilor. Calificarea acesteia la Campionatul Mondial din Rusia este a cincea din istorie. Ea a lipsit de la ultima editie, cand competitia s-a jucat in Brazilia.

Australia a avut mare noroc in ceea ce priveste calificarea in Rusia, deoarece ea a terminat pe loc de baraj in calficarile pentru Rusia, fiind nevoita sa joace doua meciuri de baraj pentru a ajunge la Campionatul Mondial. “Cangurii”  in ultimele meciuri au dat randament maxim pe teren propriu, reusind ca la meciurile de baraj sa depinda exclusiv de disputele avute la Melbourne, unde a trecut cu 3-2 la general de Syria si 3-1 de Honduras. Astfel, si-a asigurat calificarea le cel de-al 5-lea Campionatul Mondial din istorie si al patrulea consecutiv. In tot acest timp, in 2006 a fost singura data cand a iesit din grupe, atunci terminand pe locul 15.

Peru a luat parte pana acum la patru turnee finale, dar ultima data cand a jucat, a fost in 1982, cand a iesit inca din prima runda. Totusi, calificarea acesteia in Rusia a fost una neasteptata, in special ca a devansat o echipa precum Chile. Peru a incheiat pe 5 in preliminariile Americii de Sud, acolo unde I s-a oferit sa joace un meci de baraj. Nationala condusa de argentinianul Ricardo Gareca a jucat cu Noua Zeelanda la baraj, echipa de care a dispus cu 2-0 la general, asta dupa ce Jeferson Farfan si Christian Ramos au inscris cele doua goluri si au readus-o pe Peru la un Campionatul Mondial pentru prima oara dupa o pauza de 36 de ani.

Etapa I

  • Franta – Australia, 16 iunie, ora 13:00
  • Peru – Danemarca, 16 iunie, ora 19:00