Campionatul Mondial de Fotbal – Serbia

Serbia are un program bine stabilit, selectionerul Mladen Krstajic si-a fixat un obiectiv in cadrul Campionatului Mondial de Fotbal si acela este clasarea pe unul dintre cele doua locuri ale Grupei E, urmand sa aiba adversare precum Elvetia, Brazilia si Costa Rica.

Calificari

Totul a mers brici pentru Serbia, reusind in calificari sa termine pe prima pozitie, in fata unor nationale la fel de experimentate, precum Irlanda si Tara Galilor, echipe, care, au fost prezente si la Europeanul din Franta. De asemenea, soarta calificarii a venit la limita, cu doua puncte peste Irlanda.

Momentul cheie

Cum diferenta s-a facut in ultimul meci de calificare, cred ca acela a fost omentul cheie. Avand nevoie de victorie pentru a-si pastra fotoliul de lider, Serbia a reusit sa treaca cu greu de Georgia, echipa pe care a invins-o cu 1-0, datorita unui gol venit pe filiera MItrovic (pasator) – Prijovic (marcator).

Cel mai bun jucator

De departe a fost mai mult un joc de echipe decat sa avem un anumit jucator care sa faca diferenta, totusi, Aleksandar Mitrovic a fost omul principal de gol. Atacantul celor de la Fulham a confirmat forma buna pe care a traversat-o si la echipa de club, reusind sa inscrie de sase ori in acele preliminarii, oferind si o pasa de joc, in chiar cel mai important meci al calificarilor.

Program

Asa cum era si normal, o nationala care nu este clar favorita, sa aiba programate o serie de partide de pregatire, iar Serbia urmeaza sa evolueze in fata celor de la Chile si Bolivia, meciuri fixate la inceputul lunii iunie.

4 iunie – Serbia vs Chile

9 iunie – Serbia vs Bolivia

Competitia incepe pe 17 iunie, cand Serbia are un meci relativ usor, in fata costaricanilor, insa, are parte de o grupa accesibila, batalia pentru locul secund se da in trei, deoarece Brazilia nu cred ca poate pierde prima pozitie, avand in vedere nivelul jocului pe care l-a aratat in preliminarii.

17 iunie – Costa Rica vs Serbia

22 iunie – Serbia vs Elvetia

27 iunie – Serbia vs Brazilia

Echipa oficiala pentru Campionatul Mondial de Fotbal

Portari: Vladimir Stojkovic; Predrag Rajkovic; Aleksandar Jovanovic; Marko Dmitrovic

Fundasi: Aleksandar Kolarov; Antonio Rukavina; Milan Rodic; Branislav Ivanovic; Uros Spajic; Milos Veljkovic; Dusko Tosic; Matija Nastasic; Nikola Milenkovic

Mijlocasi: Nemanja Matic; Luka Miliivojevic; Marko Grujic; Nemanja Maksimoivc; Dusan Tadic; Andrija Zivkovic; Mijat Gacinovic; Filip Kostic; Nemanja Radonjic; Sergej Milinkovic-Savic; Adem Ljajic

Atacanti: Aleksandar Mitrovic; Aleksandar Prijovic; Luka Jovic