Brazilia vs Chile - Cupa Mondiala - analiza si pronostic - Soryn


Brazilia vs Chile – Cupa Mondiala – analiza si pronostic – Soryn

brazilia-chile

28.06.2014, Belo Horizonte, „Estádio Mineirão”, Ora: 19:00
Arbitru: Howard Webb (Anglia)
Brazilia – Chile (optimi de finală)

Brazilia

Brazilia a terminat pe primul loc în Grupa A, având acelaşi număr de puncte ca şi Mexic, dar un golaveraj mai bun. În faza grupelor „A Seleção” a învins Croaţia (3-1) şi Camerun (4-1) şi a remizat cu Mexic (0-0).

Jucătorii au un moral bun, fiind pregătiţi să lupte pentru calificarea în sferturile de finală. La precedentul Campionat Mondial selecţionata „Verde-Amarela” a trecut în optimi de Chile (3-0), fiind eliminată în sferturi de Olanda (1-2).

Neymar a marcat 4 goluri şi are ca obiectiv să câştige titlul de golgheter al Cupei Mondiale.

Brazilia este neînvinsă în ultimele 12 meciuri, având 11 victorii şi un egal. Ultimul eşec a avut loc pe 14.08.2013, fiind învinsă de Elveţia cu 1-0.

Chile este un adversar dificil, pe care l-am mai învins însă în trecut, dar fotbalul devine tot mai complicat pe zi ce trece„, a spus selecţionerul Luiz Felipe Scolari.

În partida cu „leii neînblânziţi” nu a fost avertizat niciun jucător. Neymar, Luiz Gustavo, Ramires şi Thiago Silva trebuie să fie atenţi la cartonaşele galbene, pentru a nu fi suspendaţi în sferturile de finală, dacă Brazilia va elimina Chile.

Selecționerul Luis Felipe Scolari are tot lotul valid pentru disputa cu chilienii. În faza grupelor selecţionerul Scolari a folosit mai multe sisteme de joc, 4-2-3-1 cu Croaţia, 4-3-2-1 cu Mexic şi 4-3-3 cu Camerun. Împotriva chilienilor brazilienii vor juca din nou în sistemul 4-2-3-1.

Jucătorii folosiţi în meciul cu Croaţia:
Julio Cesar – Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Paulinho (Hernanes, 63), Luiz Gustavo – Hulk (Bernard, 68), Oscar, Neymar (Ramires, 88) – Fred

Jucătorii folosiţi în meciul cu Mexic:
Julio Cesar – Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Ramires (Bernard, 46), Paulinho, Luiz Gustavo – Oscar (Willian, 84), Neymar – Fred (Jo, 68)

Jucătorii folosiţi în meciul cu Camerun:
Julio Cesar – Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Paulinho (Fernandinho, 46), Luiz Gustavo, Oscar – Hulk (Ramires, 63), Fred, Neymar (Willian, 71)

Următorul adversar: Columbia sau Uruguay (dacă se califică)

{adinserter reclama2}

Chile

Chile nu a reuşit să învingă Olanda în ultimul meci din Grupa B, deşi şi-a dorit mult victoria. „La Roja” a vrut să evite Brazilia în optimile de finală, dar nu a reuşit să treacă de Olanda. În faza grupelor Chile a bătut Australia (3-1) şi Spania (2-0), fiind învinsă de Olanda cu 2-0.

Chilienii au un moral bun, chiar dacă au pierdut în faţa „portocalei mecanice”. Ei au reuşit performanţa să bată Spania, eliminând-o din competiţie. După ce au pierdut de 3 ori la Cupa Mondială (1962, 1998 şi 2010) toată naţiunea statului Chile speră la o revanşă, bazându-se pe actualul lot, care este conform jurnaliştilor, cel mai puternic din istorie.

Mijlocaşul lui Juventus Torino, Arturo Vidal, nu a jucat în partida cu Olanda datorită unei accidentări, dar a fost recuperat, fiind anunţat titular împotriva Braziliei.

Jucătorii avertizaţi după partidele din grupă sunt Charles Aránguiz, Arturo Vidal, Eugenio Mena şi Francisco Silva.

Selecţionerul Jorge Sampaoli nu are jucători accidentaţi sau suspendaţi, astfel că va trimite pe teren echipa standard.

Alexis Sánchez a declarat că se teme de arbitrajul de la meciul cu Brazilia. „Brazilia este o echipă impresionantă, atât în atac cât şi în apărare. Sunt foarte mulţumit că joc contra Braziliei, singurul lucru de care mă tem este arbitrajul„, a spus atacantul lui FC Barcelona.

Jucătorii folosiţi în meciul cu Australia:
Bravo – Isla, Medel, Jara, Mena – Aránguiz, Díaz, Vidal (Gutiérrez, 60) – Sánchez, Valdivia (Beausejour, 68), Vargas (Pinilla, 88)

Jucătorii folosiţi în meciul cu Spania:
Bravo – Medel, Silva, Jara – Isla, Aránguiz (Gutiérrez, 64), Díaz, Mena – Vidal (Carmona, 88) – Vargas (Valdivia, 85), Sánchez

Jucătorii folosiţi în meciul cu Olanda:
Bravo – Medel, Silva (Valdivia, 70), Jara – Isla, Aránguiz, Díaz, Mena – Gutiérrez (Beausejour, 46) – Sánchez, Vargas (Pinilla, 81)

Următorul adversar: Columbia sau Uruguay (dacă se califică)

Meciurile all-time de la Cupa Mondială:
13.06.1962: Brazilia – Chile 4-2 (CM Chile, semifinale)
27.06.1998: Brazilia – Chile 4-1 (CM Franţa, optimi)
28.06.2010: Brazilia – Chile 3-0 (CM Africa de Sud, optimi)

Ultimele meciuri directe:
25.04.2013: Brazilia – Chile 2-2 (amical)
20.11.2013: Brazilia – Chile 2-1 (amical)

  • În clasamentul FIFA reprezentativa Braziliei se află pe locul 3, cu 1242 puncte, iar cea a statului Chile pe poziţia 14 cu 1026 puncte

Echipele probabile:

Brazilia (4-2-3-1): Julio Cesar – Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Paulinho, Luiz Gustavo – Hulk, Neymar, Oscar – Fred

Chile (3-4-1-2): Bravo – Medel, Silva, Jara – Isla, Aránguiz, Díaz, Mena – Vidal – Vargas, Sánchez

Pronostic Brazilia vs Chile: câştigă Brazilia, la o cotă de 1.57 la bet365

Pont secundar Brazilia vs Chile: va înscrie Neymar (oricând), la o cotă de 1.90 la bet365

Statistica mea pentru Cupa Mondiala: 24W – 24L