Brazilia - Mexic. Coutinho poate califica Selecao în sferturi.

Prima partidă din optimi a acestei zile este cea dintre Brazilia și Mexic programată de la ora 17:00 pe Cosmos Arena. Selecao este clar favorită în această întâlnire, mai ales că întreg lotul brazilian își dorește să facă uitat Turneul Final trecut și să se încoroneze în Rusia campioni mondiali. Mexicul el va da mari bătăi de cap întrucât naționala lui Osorio a demonstrat calitate și experiență în grupe, și bineînțeles că au și ei șansa lor în acest joc.
Brazil Cm 2018

Brazilia lui Tite a trecut printr-o reorganizare totală față de ultimul Mondial unde Scolari s-a prezentat cu o națională improvizată, bandajată ici colo ca să nu apară reproșuri din partea publicului sau al conducerii. În cele din urmă, acea națională a clacat și a trecut printr-o umilință cumplită care i-a urmărit până la o nouă șansă de revanșă: Mondialul din Rusia. În grupe s-au descurcat relativ bine, calificându-se în optimi de pe prima poziție grazie victoriilor cu Serbia și Costa Rica, respectiv egalului scos cu Elveția. Selecao a pornit mai greu în această luptă pentru Titlul Mondial, dar se pare că ușor ușor, Neymar&Co au reînceput să aibă aceeași exprimare ca la echipele de club deoarece luându-i separat pe jucători ar trebui să vedem staruri care să aibă cu totul altă expresivitate în joc. Coutinho pare să se afle în cea mai bună formă și cred că acesta poate fi cheia în partida contra mexicanilor.

Echipa probabila Brazilia: Alisson; Fagner, Thiago Silva, Miranda, Filipe Luis; Casemiro, Paulinho; Willian, Philippe Coutinho, Neymar, Gabriel Jesus

Mexicul lui Osorio s-a pregătit pentru acest Mondial prin participarea la Cupa Confederațiilor din Rusia acum 1 an la care a încercat să stabilească câteva lucruri solide pentru Turneul Final. Chiar dacă a pierdut în semifinale contra Germaniei scor 4-1, naționala mexicană era conștientă de ce trebuia să facă. Grupa a fost grea de când s-au aflat contracandidatele la calificare, dar se pare că nord-americanii și-au făcut treaba cum nu se putea mai bine. După cele două jocuri, Mexicul avea maximul de puncte grazie unor victorii cu Coreea de Sud și Germania, marea supriză a deschiderii acestui Mondial. Cu aceste 6 puncte Mexicul din nefericire s-a relaxat și astfel a fost demolată de Suedia în ultima etapă cu scorul de 0-3, rezultat care însă nu i-a afectat calificarea. Sferturile se anunță o imposibilitate având un astfel de adversar în față, dar cu un Vela și Chicharito într-o zi mare, mexicanii pot produce surpriza Mondialului.

Echipa probabila Mexic: Guillermo Ochoa; Miguel Layun, Hugo Ayala, Carlos Salcedo, Jesus Gallardo; Hector Herrera, Jonathan Dos Santos, Andres Guardado; Carlos Vela, Javier Hernandez, Hirving Lozano

Brazilienii sunt conștienți că după eliminarea unor selecționate ca Germania,Argentina sau Portugalia, lucrurile aproape că se derulează în favoarea lor, având marea șansă să mai bifeze un titlu mondial dacă însă nu se vor lăsa conduși de jocul adversarilor. Coutinho&Neymar trebuie să se concentreze pe jocul lor de posesie, de așteptare, și apoi cu un Gabriel Jesus să înțepe de câteva ori pe tabelă deoarece mexicanii au destul de mari probleme în ceea ce privește apărarea. Luciditatea de la finalizare va fi principala problemă a brazilienilor.

Pronosticuri Hoffenheim - Dortmund