Brazilia - Elveția. "Joga Bonito" în timpi de ceas elvețian.

Ultimul meci din grupa E programat astăzi de la ora 21:00 pe Rostov Arena este cel dintre Brazilia și Elveția, două selecționate care sunt favorite la calificarea din grupă, dar pentru care va conta foarte mult start-ul acestui Mondial. Brazilia are de luat o revanșă pentru semifinală pierdută extrem de jenant în fața Germaniei cu scorul de 7-1, iar elvețienii nu pot uita nici ei eliminarea din optimi în fața Argentinei, eliminare realizată prin golul lui Di Maria din minutul 118.
Brazil Cm 2018

Brazilia, favorita certă la câștigarea Titlului Mondial, este pregătită să realizeze acest lucru deoarece are nevoie să își ia revanșa în fața fanilor după umilința de la ultimul Turneu Final. Au trecut 4 ani de atunci, iar antrenorul Tite este convins că a reușit să pună la punct o formație mult mai închegată și mult mai valoroasă ca atunci când Felipe Scolari abia ce a disputat câteva amicale. Problema cred că a apărut odată cu lipsa meciurilor de calificare care contează extrem de mult pentru formațiile naționale. Grupul trebuie realizat doar cu ajutorul unor asemenea partide, iar lipsa lor poate afecta foarte mult. Campania de calificare la Mondialul din Rusia s-a realizat fără emoții, Brazilia câștigând grupa cu 41 de puncte. În ultimele amicale, Neymar&Co s-au distrat cu adversarii, acumulând în mare parte victorii care vor conta decisiv la moralul jucătorilor.

Echipa probabilă: Alisson; Marquinhos, Miranda, Danilo, Marcelo; Casemiro, Paulinho, Coutinho; Willian, Neymar, Gabriel Jesus

Elveția, naționala condusă de la margine de Vladimir Petkovic, a trecut printr-o reconstrucție de la ultimul Mondial și este pregătită să își depășească performanța de acum 4 ani. Argentina a stat în calea sferturilor de finală, dar Elveția este conștientă că acest episod îi poate ajuta la acest Mondial. De atunci și până acum s-au petrecut multe, mai ales disputarea Campionatului European din Franța din 2016 când elvețienii s-au oprit tot în optimi în fața Poloniei. Concentrarea este principala problemă a lotului lui Petkovic deoarece valoarea este incontestabilă, jucătorii principali fiind oameni de bază la echipe de top în Europa. Campania de calificare pentru Mondialul din Rusia a fost rezolvată destul de rapid, singura adversară importantă fiind Portugalia care le-a pus probleme. Arma cu care vor ataca acest Turneu Final va fi defensiva care de la an la an a început să funcționeze tot mai bine și speră ca de această dată să prindă o poziție cât mai bună la finalul acestui Mondial.

Echipa probabilă: Sommer; Schar, Akanji, Lichtsteiner, Rodriguez; Behrami, Xhaka; Shaqiri, Dzemaili, Zuber; Embolo

Brazilia este de departe favorita câștigării acestei partide având în componență fotbaliști care pot decide oricând soarta jocului, dar selecționata Elveției nu trebuie subestimată. Croația era să strice sărbătoarea de început de acum 4 ani a Braziliei deoarece a fost luată sub aceeași manieră de către brazilieni, ulterior reușind să îndrepte lucrurile. Shaqiri&Co sunt pregătiți să nu predea armele înainte, astfel că se anunță o partidă extrem de disputată. Voi miza pe un meci în care Elveția nu pierde la mai mult de 2 goluri, cu posibilitatea să obțină chiar un egal dacă apărarea va fi la cele mai înalte cote, iar fotbaliștii din atac să fie extrem de eficienți la finalizare.

Pronosticuri Hoffenheim - Dortmund