Brazilia - Belgia. Neymar sau Hazard?

Cel de-al doilea sfert de finală disputat la această ediție de Cupă Mondială de pe tărâmul Rusiei este cel dintre Brazilia și Belgia, duel programat de la ora 21:00 pe Kazan Arena. Este poate cel mai așteptat duel de întreaga națiune care iubește acest sport, având totuși în față două selecționate care dețin poate cei mai valoroși de perspectivă fotbaliști ai acestei planete. Atât jocul în stil brazilian redat de formația lui Tite cât și cel european al spaniolului Martinez are șansa lui în vederea calificării. Rămâne de văzut care selecționată se va prezenta fără greșeală în această fază a sferturilor de finală.
Brazil Cm 2018 belgia

Brazilia lui Tite a trecut printr-o transformare colosală dacă stăm să privim la trecutul acestei naționale din ultimul deceniu. Dacă în trecut majoritatea fotbaliștilor acestei naționale erau piloni la echipele lor de club, aceștia aveau o vârstă extrem de înaintată care numai putea susține naționala la încă un Turneu Final. Cel din 2014 organizat tocmai în țara natală a reprezentat un prilej de schimbare a generației cu una de perspectivă. Aceasta a fost sub comanda lui Scolari și ulterior se pregoniza că poate câștiga titlul mondial. Speranța s-a curmat odată cu înfrângerea în fața Germaniei care a relansat încăodată proiectul privind reorganizarea acestei naționale. După o luptă destul de importantă, se observă după patru ani o schimbare atât din punct de vedere mental cât și tactic.

Lotul de fotbaliști este aproape nou, cu anumite zone care s-au păstrat intacte, dar esența este cu totul alta. Participarea la această Cupă Mondială a creat un uriaș val de încurajări pentru această Brazilie tânără în care majoritatea lumii își pune speranțele că poate câștiga acest Turneu Final. Faza grupelor nu a reprezentat o mare dificultate pentru aceasta, jocul prestat de fotbaliști a fost principala problemă care au început mai greu această competiție. Ulterior, lucrurile s-au îndreptat și iată că au reușit să treacă peste etapa grupelor și să ajungă pe tabloul care o poate conduce până în finală. Primul pas a fost contra naționalei Mexicului care venea cu mari speranțe că poate realiza minunea. Neymar și Willian au realizat unul dintre cele mai bune jocuri ale lor de la acest Turneu Final și nu au lăsat niciodată impresia că pot pierde calificarea. Poate cel mai dificil test este cel din această seară când brazilienii vor da piept cu cea mai tânără speranță, selecționata Belgiei. Jocul va fi extrem de dificil pentru toate compartimentele Braziliei, având nevoie de o motivație în plus pentru a reuși calificarea. Poate cel mai important minus este faptul că, Casemiro va lipsi datorită cumulului de cartonașe, în timp ce Douglas Costa nu este sigur că va putea juca datorită unei accidentări la genunchi.

Echipa probabila Brazilia: Alisson; Fagner, Silva, Miranda, Marcelo; Paulinho, Fernandinho, Coutinho; Willian, Jesus, Neymar

Belgia lui Roberto Martinez este în cea mai bună perioadă de când s-a lansat acest proiect al federației belgiene de a realiza o selecționată extrem de competitivă pentru a reușit să triumfe la un campionat mondial sau european. Dacă în urmă cu câțiva ani Marc Wilmots a încercat pe cât se poate să câștige o astfel de competiție, faptul că majoritatea jucătorilor nu ajunseseră la maturitatea de care aveau nevoie sau grupul nu era atât de bine legat, au condus la demiterea acestuia și la un nou plan de reorganizare a acestei idei. Practic s-a mers cu un proiect dus în mai multe etape exact cel brazilian. După Mondialul din 2014 și Europeanul din 2016, în ambele, belgienii au încercat pe cât posibil să ajungă cât mai sus, ba chiar să câștige un Turneu, din păcate în majoritatea cazurilor, această națională a căzut mai mult din punct de vedere mental decât fizic. În cele două episoade, Belgia trebuia să rămână extem de lucidă pentru a face față provocărilor, dar lucrurile s-au derulat în alt mod. Și iată cum după alți doi ani de luptă la nivelul grupului, la nivelul mentalului jucătorilor vine mult așteptatul Turneu Final din Rusia unde această națională a Belgiei este privită la poate cel mai înalt nivel din toate timpurile. Acest lucru s-a remarcat în jocurile din grupe unde Belgia a defilat în fața unor selecționate ca Tunisia, Panama și chiar Anglia, britanicii ne arătând prea multe șanse în fața acestei selecționate. Totuși, lucrurile s-au schimbat complet odată cu pasul spre fazele eliminatorii.

Primul și singurul duel care a fost cu calificarea pe masă a fost tocmai contra Japoniei, o națională extrem de șireată, dar în același timp destul de ușor de devansat. Lucrurile au stat extrem de prost pentru naționala antrenorului spaniol care se vedea ca și eliminat în minutul 51. Din acel moment, Belgia și-a arătat puterea și a reușit să întoarcă scorul de la 0-2, la 3-2, grazie golului marcat de Chadli în ultimele secunde. Prestația fotbaliștilor lui Martinez a fost extrem de slabă până la primirea celui de-al doilea gol, sperând ca aceasta să nu se repete și contra Braziliei deoarece șansa de a reîntoarce soarta partidei va fi aproape imposibilă în fața unui Selecao extrem de bine așezat din punct de vedere tactic. Nicio accidentare sau suspendare nu se observă în rândul acestei naționale care va încerca pe cât posibil să tragă toate gloanțele de care dispune pentru a se instala pe unul din locurile rezervate semifinalistei.

Echipa probabila Belgia: Courtois; Alderweireld, Kompany, Vertonghen; Meunier, Witsel, De Bruyne, Carrasco; Mertens, E.Hazard; Lukaku

Întreaga națiune cu siguranță va avea un singur glas în această seară și acela va încuraja naționala Braziliei care este iubită pe întreaga planetă. Casele de pariuri o văd favorită certă pe selecționata lui Tite care se observă mult mai așezată și mai solidă față de cea a spaniolului Martinez care încă arată foarte multe lacune din punct de vedere defensiv. Chiar dacă atacul poate funcționa la o capacitate incredibilă, apărarea mai are de lucrat, iar cu un Neymar, Coutinho sau Jesus în mare formă, belgienii vor avea nevoie de foarte multă șansă să nu plece cu multe goluri. Cred că brazilienii au capacitatea necesară să se califice, dar voi merge pe un meci în care se poate întâmpla orice, pariul pe goluri fiind cel mai profitabil, ambele având resursele necesare ca să înscrie măcar un gol.

Pont Pariuri România - Serbia