Belgia - Tunisia. Hazard&Co pot tranșa calificarea încă din jocul doi.

Primul joc al rundei 2 din grupa G este cel dintre Belgia și Tunisia, programat de la ora 15:00 pe Otkrytiye Arena. Belgienii au avut noroc la tragerea la sorți pentru acest Turneu Final, și astăzi se văd în fața șansei de a se califica în optimi fără prea mari emoții. Tunisienii vin după un joc destul de defensiv împotriva Angliei, dar Belgia nu cred că își va permite să aștepte minutul 90 pentru a tranșa partida.
belgia

Belgia, selecționata condusă de la margine de Roberto Martinez, a debutat la acest Turneu Final cu o victorie contra naționalei din Panama, scor 3-0, grazie reușitelor lui Mertens, și respectiv Lukaku de două ori. Belgienii au avut ceva emoții în acest joc deoarece rezultatul de la pauză a fost 0-0, iar presiuea începea să se simtă pe umerii fotbaliștilor, dar a venit execuția de clasă din minutul 47 a lui Dries Mertens care a liniștit jocul. Astfel că, belgienii nu au mai avut acel stres și și-au putut majora rezultatul în cele din urmă. Jocul nu a fost unul dintre cele mai bune, dar este timp de îmbunătățiri. Contra tunisienilor, Martinez nu va schimba sistemul deoarece vrea să pună la punct un prim 11 pe care să se bazeze și în meciurile eliminatorii.

Echipa probabila Belgia: Thibaut Courtois; Jan Vertonghen, Dedryck Boyata, Toby Alderweireld; Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco, Thomas Meunier; Dries Mertens, Eden Hazard; Romelu Lukaku

Tunisia a încercat să nu încaseze o înfrângere usturătoare în primul meci contra Angliei, și aproape că reușiseră să scoată un punct nesperat înaintea jocului, însă Harry Kane nu a fost de acord cu acest lucru și a înscris în ultimele minute golul de 2-1. Tunisienii își cunosc limitele, iar faptul că au văzut înainte de începerea Mondialului că vor întâlni două selecționate de top, au venit cu gândul să joace fotbal și să încerce imposibilul. Din păcate, după golul marcat, s-au retras în propria jumătate și au așteptat adversarul pe contraatac. Acest lucru este cel mai dăunător pentru spectactori deoarece nu pot vedea fotbal, și astfel lucrurile se reglează ușor ușor prin taxarea unor astfel de echipe cu goluri în ultimele minute. Tunisia cu siguranță va aborda același sistem, dar fără prea mari șanse să de-a roade de această dată.

Echipa probabila Tunisia: Farouk Ben Mustapha; Yassine Meriah, Syam Ben Yousef, Dylan Bronn, Oussama Haddadi; Ellyes Skhiri, Anice Badri, Ferjani Sassi; Fakhreddine Ben Youssef, Wahbi Khazri, Naim Sliti

Belgienii sunt clari favoriți la victorie în acest joc conform diferenței de valoare dintre cele două naționale. Rămâne de văzut dacă aceștia se vor încăpățâna și vor tranșa partida spre finalul ei sau încă din prima repriză pentru a numai trăi periculos. Nu cred că tunisienii au capacitatea să încurce naționala lui Martinez dacă va aborda în aceeași manieră ca în partida precedentă.

Pronosticuri Kairat Almaty - Sigma Olomouc