Belgia - Panama. Belgienii favoriți clar la victorie.

Poate unul dintre cele mai dezechilibrate dueluri din prima serie de partide din faza grupelor de la Cupa Mondială din Rusia este cel dintre Belgia și Panama. Selecționata lui Roberto Martinez va înfrunta echipa naționala din Panama care este în premieră la un Turneu Final, nereușind niciodată în istoria acestei formații să se califice la vreun Mondial. Cu siguranță, acest meci va fi extrem de special în natura sa și de aceea sunt sigur că vom avea parte de un joc foarte plăcut.
belgia

Belgia, candidată serioasă la titlul mondial, este pregătită să își depășească temerile și diversele probleme care s-au iscat în ultimii ani și să pună mână pe cel mai important trofeu internațional la nivel de selecționate. Mondialul din Rusia nu poate să reprezinte pentru Hazard&Co decât o confirmare a statului lor de fotbaliști de clasă ci nu o evidențiere pentru fotbalul mondial. Întregul lot al Belgiei are în cadrul său fotbaliști de clasă care s-au făcut remarcați la echipele lor de club, rămânând să afirme și la echipa națională. Calificarea la Mondialul din Rusia a fost o misiune destul de ușoară, Belgia câștigând de departe grupa și având mult timp la dispoziție să își pregătească cea mai bun tactică și formație cu care să atace Mondialul. Dacă în Brazilia s-a oprit în sferturi, la Europeanul din Franța de acum 2 ani a reușit să se califice tot până în sferturi fiind eliminată atunci de Țara Galilor. Anul acesta belgienii simt că este anul lor și sunt convinși că pot atinge chiar ultimul act al competiției, fiind totuși destul de multă muncă pentru a atinge acel vârf.

Echipa probabilă:  Courtois; Alderweireld, Ciman, Vertonghen; Meunier, Carrasco, Witsel, De Bruyne; Mertens, Eden Hazard; Lukaku

Panama este surpriza acestui Mondial, cireașa de pe tort care se putea afla la o astfel de competiție. Este practic cel mai mic copil al mari familii de la acest Turneul Final. Echipa naționalei din Panama a reușit o campanie de calificare extraordinară, acumulând 13 puncte care i-au asigurat prezența la Mondial direct, fiind un lucru absolut incredibil dacă stăm să rezonăm la valoarea lotului și altor formații care puteau fii aici, precum SUA sau Honduras. Meritul a fost pe deplin al jucătorilor care au arătat că și-au dorit să facă acest pas uluitor în cariera lor, și cine știe, să fie recunoscuți și cooptați la echipe de top din lume. Pentru această națională, este șansa ei să se afirme, mai ales a jucătorilor, și nu cred că dorința acestora nu va fi la fel de mare ca până acum. Portarul lui Dinamo care este portarul naționalei din Panama, Jaime Penedo, este convins că împreună cu colegii săi vor face o impresie extrem de plăcută în Rusia.

Echipa probabilă: Penedo; R. Torres, Escobar, Machado, Ovalle, Murillo; Gomez, Avila, Barcenas, Godoy; G. Torres

Confruntarea din această seară nu are în ochii lumii decât o unică câștigătoare, și aceea este Belgia, dar fotbalul a arătat de multe ori că pot apărea extrem de multe lucruri neprevăzute, iar atunci când dorința este peste puterea celeilate echipe, atunci nu are ce să facă. Belgienii lui Martinez trebuie să își facă jocul lor și să nu se lase influențati de tactica echipei din Panama, altfel vor avea viață grea.

Pronosticuri Rijeka - Sarpsborg