Belgia - Japonia. Lukaku&Co favoriți la calificare.

Ultima partidă din această zi din faza optimilor de finală este cea dintre Belgia și Japonia programată de la ora 21:00 pe Rostov Arena. Naționala europeană este favorită certă la calificare, mai ales că este în topul selecționatelor care au șansa să câștige acest Turneu Final. Japonezii sunt una dintre suprizele acestor optimi, Samuraii ajungând să se lupte pentru un loc în sferturi după ce a terminat grupa pe locul 2. Belgienii trebuie să fie atenți și să își facă jocul pentru a nu intra într-o criză de timp și să fie înțepați pe final de către asiatici.
belgia

Belgia lui Martinez a trecut prin multe schimbări față de ultimul Mondial și respectiv European deoarece lotul acestei naționale este demn de un Titlu Mondial sau European, dar însă filosofia nu este una care să conducă spre aceste succese. Campania de calificări nu a fost una demnă de o pregătire solidă pentru acest Turneu Final, dar cu siguranță Martinez a reușit să închege câteva legături între jucătorii săi, mai ales că majoritatea dețin acea calitate care poate sclipi în orice moment. Lukaku, vârful lui United, și Batshuayi, atacantul lui Dortmund, două piese belgiene care pot lovi oricând într-un meci, așa cum s-a observat în partidele din grupe. Toate cele trei partide s-au încheiat cu victorii pentru naționala lui Martinez care se află astăzi în fața șansei de a se califica în sferturi. Cu un Hazard și Mertens pe lângă cele două piese din atac, Belgienii nu au cum să rateze calificarea.

Echipa probabila Belgia: Thibaut Courtois; Jan Vertonghen, Vincent Kompany, Toby Alderweireld; Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco, Thomas Meunier; Dries Mertens, Eden Hazard; Romelu Lukaku

Japonia are toate aplauzele fanilor veniți să vadă acest Mondial întrucât naționala asiatică a meritat pe deplin să se califice în optimi datorită unor jocuri extrem de dezinvolte, fără să încerce să fenteze fotbalul. Samuraii au reușit o calificare în care nimeni nu credea dacă stăm să analizăm campania de calificare, dar cum se știe de foarte mult timp, cu o mobilizare defensivă ca la carte, cu un spirit la cote maxime și cu norocul alături de tine, poți realiza ceea ce se numește imposibilul. Primul joc cred că a contat cel mai mult pentru japonezi întrucât au reușit să acumuleze trei puncte în urma partidei contra Columbiei, câștigată cu scorul de 2-1. Egalul ce a urmat contra Senegalului i-a apropiat cel mai mult de optimi. Ceea ce s-a întâmplat la ultimul joc a șocat o lume întreagă. Cu același golaveraj și același număr de puncte, Japonia și Senegal trebuiau oarecum despărțite, iar această departajare s-a realizat privind numărul de galbene. Japonezii au fost mult mai atenți la acest detaliu și astfel au fost numărați cu 4 în timp ce senegalezii cu 6, având câștig de cauză asiaticii.

Echipa probabila Japonia: Eiji Kawashima; Hiroki Sakai, Maya Yoshida, Gen Shoji, Yuto Nagatomo; Makoto Hasebe, Gaku Shibasaki; Genki Haraguchi, Shinji Kagawa, Takashi Inui; Yuya Osako

Belgienii se prezintă într-o formă extraordinară la acest Mondial, observându-se faptul că și jucătorii au crescut foarte mult de la ultimul Turneu Final. Mulți fotbaliști s-au maturizat în gândire, stând mult mai bine în teren și având dezvoltată calitatea cu care au fost înzestrați. Imi este greu să cred că, cu un astfel de lot, selecționata lui Martinez nu va reuși să se califice în sferturi, japonezii având totuși nevoie de un joc peste ceea ce a realizat în grupe.

Pronosticuri Kairat Almaty - Sigma Olomouc