Argentina - Islanda. Dorință de revanșă și afirmare.

Grupa D deschide seria de meciuri cu partida programată de la ora 16:00 pe Otkrytiye Arena dintre selecționata Argentinei și cea a Islandei. Disputa se are fi una extrem de interesantă, având în față două echipe total diferite din punct de vedere al organizării, dar ambiția cu siguranță va fi la aceleași cote. Islandezii sunt revelația ultimilor ani cu partidele lor extrem de interesante realizate în fața granzilor europeni. În schimb, Messi&Co au o revanșă de luat de acum 4 ani când au pierdut finala și sunt pregătiți să o facă uitată cu un succes pe tărâmul rusesc.

Argentina, selecționata condusă de pe bancă de Jorge Sampaoli, este de departe una dintre favoritele de la acest Mondial, dar care în ultima vreme nu a excelat sub niciun chip, nici ca joc, dar nici ca grup. Întreaga forfotă care s-a creat înaintea turneului de calificare pentru Mondialul din Rusia mai rău a stârnit multe indignări în rândul staff-ului, și tocmai aceste lucruri s-au evidențiat prin rezultatele extrem de slabe obținute de naționala Argentinei. Cea mai clară dovadă o reprezinta victoria din ultima etapă contra celor de la Ecuador care le-a garantat prezența la acest Mondial. Lotul pe care îl are Sampaoli la dispoziție este de ordinul sutelor de milioane de euro, dar cu toate acestea, grupul și jocul acestor fotbaliști are nevoie de multe îmbunătățiri pentru a spera la o nouă Cupă Mondială.

Echipa probabila Argentina: Caballero; Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico; Biglia, Mascherano; Meza, Messi, Di Maria; Aguero

Islanda este una din marile surprize de la acest Mondial. Micuța țară care are aprox 350 mii loc este prezentă la cea mai importantă competiție globală la care participă cele mai importante selecționate de pe glob datorită valorii grupului cât și al fotbalului din respectiva națiune. Islanda a dovedit că depășește aceste bariere, și că printr-o organizare destoinică poți atinge Rusia în anul 2018. Selecționata condusă de pe margine de Heimir Hallgrimsson este de departe formația care este cotată cu șanse reduse de a ieși din grupe, dar faptul că vin după un European de la care au plecat cu multe învățături, Islanda va fi o nucă extrem de tare la acest Mondial. Deși are adversari foarte incomozi privind la loturile acestora, antrenorul islandez este de părere că poate reuși surpriza dacă elevii săi vor îndeplini toate cerințele impuse de acesta.

Echipa probabila Islanda: Halldorsson; Saevarsson, Ingason, Sigurdsson, Magnusson; Gudmundsson, Gunnarsson, Hallfredsson, Bjarnason; Sigurdsson; Finnbogason

Cu siguranță vom avea partea de o partidă extrem de interesantă deoarece ambele selecționate vor dori să înceapă cu dreptul la acest Mondial. Favorita certă la câștigarea jocului rămâne Argentina de departe cu toate problemele care există în cadrul grupului lui Sampaoli, cel mai valoros om de pe planetă, Lionel Messi, poate decide oricând o partidă, iar în acest caz vorbim de o națională care nu deține o forță atât de mare. Sunt de părere că mașinăria argentiniană va funcționa la capacitate maximă și se va impune fără prea mari emoții, dar un rezultat pozitiv realizat de islandezi nu va reprezenta o surpriză prea mare.

Pronosticuri Kairat Almaty - Sigma Olomouc