Argentina - Croația. Tensiune în tabăra argentinienilor.

Poate unul dintre cele mai așteptate dueluri din această rundă 2 de la Cupa Mondială este jocul dintre Argentina și Croația, partidă disputată de la ora 21:00 pe stadionul din Novgorod. Lucrurile sunt destul de clare pentru ambele formații astfel că, argentinienii sunt nevoiți să obțină toate cele trei puncte, în timp ce croații se mulțumesc și cu un egal în acest joc care i-ar apropia și mai mult de optimile de finală. Meciul va fi unul destul de încrâncenat, dar cu siguranță cu o națională sud-americană mult mai atentă la finalizare.
croatia cm 2018

Argentina lui Sampaoli a dezamăgit profund în primul joc disputat la acest Mondial întrucât o țară precum Islanda a reușit să smulgă un punct de la Messi&Co. Adevărul a făcut că o pregătire atentă a adversarului și o motivație în plus pot răpune orice fel de competitor care nu își face bine temele dinainte. Argentinienii au fost extrem de slabi, fiind căzuți după golul primit de la islandezi. Messi nu a fost deloc în ziua lui bună, ratând chiar și un penalty la mijlocul reprizei secunde care i-ar fi putut aduce cele trei puncte care ar fi contat enorm la calificare. Astfel că, în acest moment se văd nevoiți să practice un fotbal de cinci ori mai bun contra naționalei croate care este cu siguranță mai experimentată decât cea islandeză. Di Maria, Aguero și Messi trebuie să își regăsească pofta de joc pentru a le mai reda suporterilor speranța că pot atinge optimile de finală.

Echipa probabila Argentina: Caballero; Mercado, Otamendi, Tagliafico; Salvio, Mascherano, Meza, Acuna; Messi, Aguero, Pavon.

Croația condusă de Zlatko Dalic a debutat perfect în această grupă de la Mondial cu o victorie contra Nigeriei cu scorul de 2-0, golurile fiind marcate de Modric și respectiv de un jucător nigerian, în urma unui autogol. Jocul prestat de croați nu a fost unul încântător, norocul acestora survinând la o deschidere de scor în minutul 30 deoarece cu timpul lucrurile ar fi creat panică în rândul jucătorilor, ne mai reușind să practice jocul acela pe care îl pregătiseră. Mijlocul Croației a arătat foarte bine în acest joc, Modric și Rakitic reușind nenumărate pase care au condus la faze de poartă importante. Chiar și benzile și-au făcut foarte bine treaba, iar cu un vârf ca Mandzukic în zi mare poți crea serioase probleme adversarului. De acest lucru are nevoie Croația în acest joc din care este convinsă că poate ieși destul de bine dacă va respecta planul tactic pregătit de staff-ul formației.

Echipa probabila Croatia: Subasic; Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic; Rakitic, Badelj; Brozovic, Modric, Perisic; Mandzukic​.

Cu siguranță că Argentina este favorită datorită lotului net valoros pe care îl deține, dar forma din acest moment înclină spre un rezultat pozitiv pentru croați. Sunt de părere că aceștia nu pot pierde în fața lui Messi&Co decât dacă aceștia nu se vor trezi și vor practica acel fotbal pe care l-au văzut majoritatea oamenilor că îl practică la echipele de club. Cred totuși că într-un timp atât de scurt lucrurile nu s-au rezolvat atât de bine, iar Croația poate scoate măcar un punct din acest joc, și astfel să fie aproape de calificarea în optimi.

Pronosticuri HJK - O.Ljubljana