Arabia Saudită - Egipt. Meci fără miză pentru ambele selecționate.

Meciul care deschide ultima rundă din faza grupelor este cel dintre Arabia Saudită și Egipt. Cele două selecționate fac parte din grupa A și se vor înfrunta de la ora 17:00 pe Volgograd Arena. Niciuna nu a reușit să obțină vreun punct la acest Mondial dezamăgind din acest punct de vedere. Totuși, în acest ultim meci sunt pregătiți să spele cât de cât rușinea și să încerce să nu plece cu capul plecat spre propria națiune care însă îi așteaptă ca niște eroi în țară.

Arabia Saudită condusă de pe bancă de spaniolul Juan Antonio Pizzi a realizat două jocuri la acest Mondial destul de slabe în care nu a putut să pună probleme mari adversarului. În prima partidă a încasat numai puțin de 5 goluri de la gazda acestui Turneu Final, Rusia, iar în precedenta a pierdut la limită cu scorul de 1-0 în fața Uruguayului. Jucătorii saudiți au încercat pe cât se poate să nu se facă de râs și să joace fotbalul insipirat de antrenorul spaniol. Neputința s-a văzut cel mai bine în această națională care nu deține fotbaliști demni de o asemenea competiție și doar conjuctura face să poată participa la acest turneu. Contra egiptenilor, Pizzi este pregătit să le insufle băieților spiritul acela de învingător și să îi facă să conștientizeze că pot pleca cu capul sus numai dacă reușesc să obțină un rezultat mare din acest joc.

Echipa probabila Arabia Saudita: Yasser Al-Mosailem; Ali Al-Bulaihi, Osama Howsawi, Mohammed Al-Breik, Yasser Al-Shahrani; Salman Al-Faraj, Abdullah Otayf, Housain Al-Mogahwi, Salem Al-Dawsari, Hattan Bahebri; Muhannad Asiri

Egiptul pe de altă parte, condus de la margine de Hector Cuper, reprezintă o și mai mare dezamăgire pentru națiune deoarece se aștepta mai mult de la jucătorii antrenorului argentinian. Cele două înfrângeri contra Uruguayului și a Rusiei le-au împachetat bagajele către țara natală și se văd nevoiți să dispute ultimul meci fără niciun obiectiv. Mo Salah nu a putut să fie la capacitate maximă la acest Turneu Final datorită accidentării suferite în finala UCL, iar acest lucru i-a costat decisiv pe egipteni de-a lungul celor două jocuri. Totuși, aceste înfrângeri nu trebuie privite ca un lucru chiar atât de negativ deoarece doar faptul că au putut participa la Cupa Mondială după două decenii de pauză reprezintă o performanță uluitoare. Este clar că vor fi așteptați în aplauzele publicului, iar acest lucru ar fi bine să fie încununat cu o victorie.

Echipa probabila Egipt: Essam El-Hadary; Ali Gabr, Ahmed Hegazi, Ahmed Fathy, Mohamed Abdel Shafy; Tarek Hamed, Mohamed Elneny, Mahmoud Trezeguet, Abdallah Said; Mohamed Salah, Marwan Mohsen

Cele două naționale speră să scoată punct sau puncte din acest joc, dar cea care este mai în măsură conform cotelor este selecționata Egiptului. Hector Cupre are un lot mult mai experimentat și mai valoros decât cel al tehnicianului spaniol, iar cu un Salah în formă bună nu are cum să rateze victoria.

Pronosticuri CSU Craiova - RB Leipzig