Anglia - Panama. Harry Kane în mare formă.

Cel de-al doilea meci din grupa G al rundei a doua este programat de la ora 15:00 pe stadionul din Novgorod și le are ca protagoniste pe selecționata Angliei și a celei din Panama. Englezii au șanse să definitiveze printr-o victorie calificarea în optimi, dar cu siguranță panamezii își vor vinde greu pielea exact ca în meciul precedent, chiar dacă Belgia s-a impus la o diferență de trei goluri, apărarea a funcționat relativ bine.

Anglia a debutat perfect la acest Mondial câștigând primul joc contra Tunisiei cu scorul de 2-1. Harry Kane nu a acceptat ca naționala sa să pornească cu stângul și astfel a înscris în minutul 90 golul de 2 al partidei, mai ales că era nedrept ca Anglia să nu obțină cele trei puncte dacă stăm să analizăm întreaga partidă. Jocul englezilor s-a derulat destul de bine pentru prima partidă, având totuși nevoie de câteva îmbunătățiri mai mult la mentalul jucătorilor deoarece tehnica și talentul le dețin poate prea mult. Este clar că antrenorul Southgate a fost adus ca să readucă bucuria și plăcerea de a juca fotbal în cadrul acestei selecționate și de ce nu să se apropie de titlul mondial. Cu siguranță Sterling&Co o să tranșeze calificarea încă din acest joc, scorul fiind cel la care încă există semne de întrebare.

Echipa probabila Anglia: Jordan Pickford; Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire; Kieran Trippier, Ruben Loftus-Cheek, Jordan Henderson, Jesse Lingard, Ashley Young; Marcus Rashford, Harry Kane

Panama rămâne surpriza de la acest Mondial, dar nu și cel mai fericit caz. Naționala lui Penedo nu a debutat cum și-ar fi dorit cedând toate cele trei puncte Belgiei, scorul fiind de 3-0 în favoarea naționalei lui Hazard&Co. Portarul panamez a avut mult de lucru în acest joc, dar lipsa de experiență din zona de apărare și-a spus cuvântul, având în față niște fotbaliști mult mai valoroși în față. Panamezii au venit la acest Turneu Final din dorința de afirmare, dar majoritatea dintre aceștia sunt aproape de încheierea carierei, iar majoritatea dintre ei practică fotbalul din zona Americii de Nord, necunoscând jocul european, tacticizat. Lucrurile din această privință nu au cum să aducă rezultate prea bune la acest Mondial, dar faptul că sunt prezenți este un lucru important.

Echipa probabila Panama: Jaime Penedo; Roman Torres, Fidel Escobar, Michael Murillo, Eric Davis; Gabriel Gomez, Anibal Godoy, Armando Cooper, Edgar Barcenas, Jose Luis Rodriguez; Blas Perez

Anglia este cert favorită la câștigarea jocului, iar atacanții lui Southgate sunt hotărâți să se dezlănțuie pentru cumulul de ratări realizate în jocul precedent. Harry Kane și Sterling promit spectacol în tribunele de la Novgorod, sperând totuși la o partidă care să fie demnă de un Campionat Mondial, fără prea multe întreruperi.