Analiza lui Raul Dezmirean pentru Rusia - Arabia Saudita

Astazi va lua startul Cupa Mondiala din Rusia, iar acest moment este asteptat de toti iubitorii fotbalului. Cu siguranta vom avea o competitie deschisa, cu spectacol in tribune din partea fanilor, cu unele victorii clare ale nationalelor favorite, dar probabil si cu cateva surprize din partea unor nationale la care nu ne asteptam sa se incurce.
CM2018

Rusia este calificata direct la aceasta Cupa Mondiala si nu a jucat in meciurile de calificare, deoarece este gazda acestui turneu final unde vor participa cele mai bune 32 nationale de pe toate continentele. Nationala condusa de pe banca tehnica de Stanislav Cherchesov, a disputat meciuri amicale si s-a prezentat la Cupa Confederatilor pana la acest meci de deschidere a Cupei Mondiale. La Cupa Confederatilor a terminat pe locul 3 in grupa din care facea parte, avand o singura victorie impotriva nationalei din Noua Zeelanda si 2 infrangeri impotriva Portugaliei si a Mexicului. Chiar daca competitia a fost anul trecut in luna iunie, Rusia si-a aratat limitele si trebuie sa luam in considerare acest lucru. Nationala condusa de Cherchesov a reusit sa castige primul amical disputat dupa terminarea Cupei Confederatilor, dar apoi au urmat 7 meciuri fara victorie. Antrenorul Rusiei obisnuieste sa foloseasca un sistem 3-5-2 pe faza de atac, iar pe faza de aparare mijlocasii laterali se retrag, iar Rusia joaca intr-un sistem 5-3-2, precum foloseste Allegri la Juventus.

Arabia Saudita s-a calificat la aceasta Cupa Mondiala de pe locul 2 din grupa Asiei. Ei au reusit sa ocupe pozitia secunda, fiind la un singur punct in spatele Japoniei, la egalitate cu Australia, nationala de pe locul 3, dar golaverajul a ajutat nationala lui Juan Pizzi sa participe la Mondiale. Arabia are doar 3 jucatori din lotul de 23 care evolueaza in Europa, mai precis in Spania la Villareal, Leganes si Levante. Restul jucatorilor evolueaza in campionatul intern, iar valoarea lor este sub jucatorii nationalei Rusiei. Cu siguranta ei pot compensa putin prin dorinta, motivare si multa munca, dar este foarte dificil avand in vedere ca Rusia evolueaza in fata proprilor suporteri. In meciurile amicale, Arabia Saudita a reusit sa castige in luna mai impotriva Greciei si Algeriei, dar au urmat rezultate negative impotriva urmatoarelor nationale: Italia, Peru si Germania. Partea buna din aceste amicale este faptul ca au reusit sa aiba 2 victorii, dar si sa marcheze impotriva Italiei si Germaniei.

Avand in vedere ca este meciul de deschidere al acestei competitii, ma astept la spectacol din partea fanilor si o incurajare uriasa pentru nationala Rusiei, dar din punct de vedere al jocului, ma astept la un ritm destul de scazut. Ambele nationale isi doresc sa inceapa cu dreptul, drept urmare nu ma astept la spectacol, ci mai degraba la un joc tacticizat din partea ambilor selectioneri. Rusia porneste clar cu prima sansa, dar evolutia Arabiei Saudite din meciul cu Germania ma face sa pariez altceva decat sa merg pe victoria Rusiei pentru cota 1.45. Avem o cota generoasa pentru sub goluri, drept urmare incep aceasta competitie cu un pronostic clasic.

Pronosticuri