Cupa Africii pe Natiuni, editia 2017: Prezentare generala!

Sursa foto: goal.com

Cupa Africii este cel mai important eveniment international din Africa. Organizata de CAF, editia a ajuns la 60 de ani vechime. Prima data cand aceasta competitie a debutat, a fost in 1957, in Sudan. Egipt fiind cea mai titrata echipa, cu 7 titluri de campioana.

Competitia se joaca din doi in doi ani si este alcatuita din patru grupe, a cate patru echipe. La finalul primei faze, mai departe vor merge primele doua clasate din fiecare grupa. La editia anterioara, in ultimul act s-au duelat Coasta de Fildes si Ghana, prima reusind sa castige dupa ce s-a impus cu 9-8 dupa executarea penalty-urilor. Pe locul al treilea s-a clasat RD Congo, echipa care a trecut cu 2-1 de Guineea Ecuatorial, tara organizatoare.

In asemenea conditii, editia 2017 a Cupei Africii pare sa se anunta mult mai spectaculoasa decat cea anterioara, ea disputandu-se in Gabon. Cele patru orase care vor fi gazda pentru echipele ce vor lua startul incepand cu 14 ianuarie sunt: Libreville, Franceville, Oyem si Port Gentil.

Stadioane:

Stade de l’Amitie (capacitate 40.000) este situat in Librevile fiind cel mai mare stadion  si locul unde se joaca ultimul act.

Stade de Franceville (capacitate 22.000) acesta este situat in Franceville si urmeaza sa gazduiasca  in cea mai mare parte meciurile din Grupa B, exceptand unul singur.

Stade d’Oyem (capacitate 20.000), situat in Oyem, acesta este locul in care isi vor masura fortele echipele din Grupa C si unde se va disputa unul dintre sferturile de finala.

Stade de Port-Gentil (capacitate 20.000), face parte din orasul Port Gentil, fiind locul unde se vor juca cinci meciuri din cadrul Grupei D, un sfert de finala, dar si finala mica.

Grupele –  14-25 ianuarie

Grupa A: Gabon, Burkina Faso, Camerun, Guinea-Bissau:

Grupa B: Algeria, Tunisia, Senegal, Zimbabwe

Grupa C: Coasta de Fildes, Republica Democrata Congo, Maroc, Togo

Grupa D: Ghana, Mali, Egipt, Uganda

Fazele eliminatorii:

Sferturile de finala 28-29 ianuarie:

28 ianuarie:

Locul I Grupa A – Locul II Grupa B:

Locul I Grupa B – Locul II Grupa A:

29 ianuarie:

Locul I Grupa D – Locul II Grupa C

Locul I Grupa C – Locul II Grupa D

Semifinale, 1-2 februarie:

Locul I Grupa A – Locul II Grupa B  VS  Locul I Grupa D – Locul II Grupa C

Locul I Grupa B – Locul II Grupa A VS Locul I Grupa C – Locul II Grupa D

Finala mica – 4 februarie: Port Gentil

Finala mare – 5 februarie: Libreville

Nu parasi site-ul, citeste in continuare

Ponturi fotbal Nigeria – Africa de Sud – Calificari Cupa Africii pe Natiuni Ponturi fotbal Nigeria – Africa de Sud – Calificari Cupa Africii pe Natiuni Sursa foto: goal.com Sambata, 10 iunie, de la ora 19:00, Nigeria joaca impotriva Africii de Sud, intr-un meci din Grupa E,...
Ponturi fotbal Coasta de Fildes – Guinea – Calificari Africa Cupa Natiunilor Ponturi fotbal Coasta de Fildes – Guinea – Calificari Africa Cupa Natiunilor Sursa foto: sptfm.ro Sambata, 10/06/2017, de la ora 23:00, Coasta de Fildes joaca impotriva celor de la Guineea, intr-un ...
Ponturi pariuri – Camerun – Ghana – Cupa Africii pe Natiuni Ponturi pariuri - Camerun - Ghana - Cupa Africii pe Natiuni sursa foto: skysports.com In aceasta seara de la ora 21:00 va avea loc disputa dintre Camerun si Ghana, din cadrul Cupei Africii, cele dou...