Young Boys - Dinamo Zagreb. Valoare vs experiență

În această zi de marți, UEFA Champions League ne oferă ultimul act înaintea start-ului din grupe, fiind în luptă directă nu mai puțin de 12 echipe care vor încerca să se califice în următoarea fază alături de cele mai puternice formații din Europa. Unul din cele trei dueluri care se joacă astăzi este cel dintre Young Boys și Dinamo Zagreb, meci programat de la ora 22:00 pe Stade de Suisse.Se preconizează o partidă cu multe reușite în Elveția.

Young Boys, gazda acestei prime manșe, pornește cu prima șansă la victorie și implicit la calificare datorită lotului pe care îl deține comparativ cu cel al combatantei din această seară, în schimb experiența nu este un atu pentru echipa elvețiană. Aceasta este antrenată de la margine de Seaoane și are un start excelent de campionat. Young Boys a reușit să câștige toate cele patru partide disputată în acest start de sezon, fiind pe primul loc în clasament și luând și anul acesta opțiunea unui nou titlu de campioană dacă lucrurile se vor menține în aceeași direcție. Din nefericire pentru elvețieni, aceștia vor debuta în noul sezon european, iar acest lucru poate să fie o problemă deoarece echipa croată a realizat deja acest lucru și va avea o altă abordare, însă Seaouane are încredere în băieții săi că vor izbuti un rezultat important în această manșă tur.

Dinamo Zagreb, oaspetele acestei partide, este cotată cu a doua șansă la victorie și implicti la calificare deoarece ceva mai slab din punct de vedere valoric, însă experiența este destul de importantă la clubul croat care cu siguranță se va observa în ambele manșe din acest play-off. Campioana Croației a reușit să se califice în turul trei preliminar datorită unor partide extrem de consistente ca joc și ca spectacol reușite în fața israeliților de la Hapoel Beer Sheva. Croații au continuat seria bună de jocuri, reușind caificarea în play-off în urma eliminării formației kazace, Astana, după un 0-2 în Kazahstan, și un 1-0 în Croația.În campionat lucrurile se prezintă excelent pentru Dinamo Zagreb, izbutind până în acest moment să obțină nu mai puțin de 3 victorii consecutive contra celor de la Istra, Slaven Belupo și Osijek, ultima venind chiar weekendul acesta pe teren propriu, scor 2-1, contra echipei lui Vojnovic, fostul jucător a lui Dinamo București.

Ambele formații sunt formate mai mult în jurul ofensivei, marcând pe bandă rulantă în campionat, iar de aceea întreaga suflare din UCL speră să vadă goluri și în această dublă manșă din play-off. Cred că ambele formații au capacitatea să marcheze măcar un gol pe Stade de Suisse, dar pe lângă acest pronostic, voi miza și pe un rezultat pozitiv al croaților care au mari șanse să nu piardă în Elveția deși majoritatea specialiștilor merg pe mâna echipe lui Seaoaune.

Pronosticuri Stuttgart - Dusseldorf