Valur - Rosenborg. Duel nordic în optimile de calificare UCL.

Optimile de calificare din UEFA Champions League se dispută și în această zi de miercuri având în rol principal câteva echipe destul de importante. Una dintre acestea este Rosenborg, formația norvegiană care an de an a încercat să se strecoare în această competiție, dar fără prea mult folos. Aceasta o va întâlni pe Valur, echipă ce activează în campionatul Islandei, și care este lipsită de experiența europeană. Partida se va disputa de la ora 23:00.
Domzale - Valur Rosenborg - Sogndal

Valur, formația gazdă a acestui tur al optimilor de calificare, va avea viață grea contra echipei norvegiene. Majoritatea jocurilor disputate de această formație s-au balansat în jurul unor trofee de genul campionat-cupă, iar presiunea europeană poate să cadă greu pe fotbaliștii lituanieni.Valur a reușit să câștige campionatul în sezonul trecut, și astfel și-a asigurat prezența la aceste meciuri de calificare în grupele UCL, unde totuși sunt șanse extrem de mici pentru a pătrunde la masa bogaților. Un lucru care cu siguranță este excelent pentru această formație este faptul că, se află în plin campionat. Runda 12-a este cea care i-a adus un singur punct în fața lui Reykjavik, dar acest lucru nu creează prea multe probleme deoarece se află în coada liderului Starjnan. Jocul prestat de islandezi este mai mult precaut, atât defensiva cât și atacul încercând să comunice cât se poate de bine și eficient.

Rosenborg, oaspetele de seamă din aceste optimi de calificare se deplasează în Islanda pentru a încerca să se califice încă din primul tur în următoarea fază. Norvegienii dețin o experiență în plus în abordarea unor asemenea partide. Dacă în trecut calificarea se realiza mai ușor ca până acum, lucrurile de această dată stau altfel, iar lotul numai este unul la fel de valoros. Sezonul trecut s-a încheiat foarte bine pentru formația norvegiană care și-a mai trecut încă un titlu de campioană. Poate lucrul care contează extrem de mult și pentru Rosenborg este faptul că și aceasta se află în plin campionat, fiind deja în etapa a 16-a și fiind deja pe locul 2 cu 33 de puncte, 10 victorii, 3 egaluri și tot atâtea înfrângeri înregistrând până acum. Jocul prestat de norvegieni este unul la fel de precaut, adaptându-se în funcție de adversar.

Norvegienii sunt favoriți la casele de pariuri, dar cu siguranță nu este niciun dubiu cu privire la acest aspect. Rosenborg dețin un lot mult mai valoros și mai experimentat, iar faptul că se joacă pentru un loc în accederea unui alt tur în UEFA Champions League, acest lucru ar trebui să îi motiveze și mai mult pe fotbaliștii nordici. Valur nu se va da la o parte, ba chiar va încerca pe cât posibil să joace fotbal, și cu siguranță îi va întâmpina pe co-frații lor destul de defensiv. Cred totuși că Rosenborg are toate armele să câștige acest meci.

Pronosticuri Hoffenheim - Dortmund