Sutjeska - Astana. Partidă ce se anunță anostă

A doua zi din returul optimilor de calificări din UEFA Champions League oferă o serie de meciuri ce cu siguranță vor oferi un spectacol frumos iubitorilor de fotbal. Una dintre acestea este cea Sutjeska și Astana, duel ce este programat de la ora 21:00 în Muntenegru. Echipa oaspete a câștigat prima partidă din Kazhagstan cu scorul de 1-0, lucru care deși îi oferă locul de favorită în vederea calificării, o ține în tensiune pe tot jocul din retur deoarece un astfel de scor nu garantează accederea în următoarea fază.
Sutjeska Taraz - FC Astana

Sutjeska,gazda acestei dispute, pornește la casele de pariuri cu șansa a doua la câștigarea meciului, dar și la calificare datorită rezultatului obținut în manșa tur. Echipa din Muntenegru a pierdut meciul precedent de pe terenul kazacilor cu scorul de 1-0, și astfel sunt cotați ca outsideri mai ales că nici măcar nu au reușit să marcheze golul care ar fi putut schimba puțin șansele cu privire la calificare. Muntenegrenii conduși de Nikola Rakojevic cunoșteau suprafața sintentică din Kazakhstan, iar din acest motiv au plecat cu gândul de a scoate măcar un egal, de preferat cu gol marcat. Din păcate lucrurile nu au stat chiar așa deoarece adversarii lor au știut să stea mai bine pe picioare, astfel că Sutjeksa a plecat fără să fie periculoasă măcar o dată la poarta Astanei. În manșa retur aceasta are nevoie de o altă tactică, una ofensivă și în același timp apărarea să funcționeze excelent pentru că un gol primit elimină orice fel de șansă pentru muntenegreni.

Astana, formația condusă de la margine de Roman Grygorchuk, a reușit să câștige manșa tur de pe teren propriu cu scorul de 1-0, un rezultat excelent pentru kazaci care pornesc cu prima șansă la calificare. Formația antrenorului ucrainean a controlat partida de la un capăt la celălalt, reușind să își creeze numai puțin de 10 ocazii de gol clare și să aibă o posesie de peste 60%, arătând clar ca o echipă valoroasă, cu experiență și demnă de o calificare mai departe în următoarea fază eliminatorie. Astana știe să profite la maximum de permisiunea celor de la FIFA de a juca pe teren sintetic, o problemă majoră pentru echipele care se deplasează și joacă pe un asemenea teren, kazacii având un avantaj uriaș împotriva acestora.

Muntenegrenii joacă ultima carte în această seară contra kazacilor de la Astana și speră să marcheze măcar o dată pentru a spera la calificare. Jocul echipei lui Grygorchuk va încerca să fie mult mai tăios pe contraatac deoarece un gol marcat pe terenul celor de la Sutjeska poate definitiva în mare măsura calificarea în turul următor. Cred că Astana nu are cum să scape calificarea, dar muntenegrenii vor arăta mult mai bine și pot surprinde, egalul fiind destul de plauzibil.

Pronosticuri Levante - Sevilla