Suduva - Steaua Roșie. Lituanienii vor să iasă cu fruntea sus.

Ultima zi ce oferă partidele retur din turul 2 preliminar din UEFA Champions League va fi una extrem de interesantă datorită echipelor ce se vor confrunta fiind formații care an de an au surprins plăcut în competitiile europene. Unul dintre aceste jocuri este cel dintre Suduva și Steaua Roșie, duel programat de la ora 20:30 în Lituania. Sârbii s-au impus fără probleme pe teren propriu în manșa tur cu scorul de 3-0, și astfel vin încrezători în Lituania că se pot calificare fără prea mari probleme.

Suduva, gazda acestei partide, pornește cu a doua șansă la calificare și fără niciun dubiu la câștigarea jocului deoarece deține un lot cu mult sub cel al sârbilor,lipsa experienței fiind și ea destul de importantă în această competiție majoră. Cu toate acestea, lituanienii au impresionat pe deplin în UCL până la această dublă manșă deoarece au reușit să acceadă în acest tur datorită eliminării echipei cipriote APOEL Nicosia, formație care anul trecut juca în grupele UCL contra unor formații ca Dortmund, Real Madrid și Tottenham. Lituanienii au fost storși de cel mai bun fotbal în această dublă manșă, și iată că la Belgrad lucrurile au arătat destul de jalnic pentru aceștia, lipsa de energie fiind și ea o problemă. Suduva speră să iasă cu capul sus din această competiție, încercând să facă un meci spectaculos pentru fanii care vor veni la meci în această seară.

Steaua Roșie Belgrad, oaspetele acestei dispute, pornește cu prima șansă la calificare datorită lotului mult mai valoros și al jocului prestat în tur care este demn de această competiție. Spartaks a fost victima sârbilor care nu a reușit imposibilul și din păcate a fost eliminată în urma unei duble manșe în care Steaua Roșie nu a reușit lucruri importante. Calificarea a venit odată cu jocul doi de pe teren propriu, câștigat cu scorul de 2-0, jucătorii având o altfel de motivație datorită publicului. Crevna Zvezda a schimbat multe după această calificare și iată cum reușește să își adjudece victoria în tur în fața revelației din Lituania care a reușit eliminarea ciprioților de la APOEL. Jocul a funcționat impecabil pentru sârbi care au reușit să nu primească gol, iar misiunea în ce privește calificarea pare să țină doar de fluierul arbitrului.

Sârbii au toate șansele să se califice mai departe, mai ales că anul trecut au participat în grupele UEL acumulând ceva experiență, sezonul acesta fiind dedicat grupelor UCL, un fapt de altfel incredibil pentru această echipă dacă se va realiza. Cred că aceștia vor face spectacol și în Lituania mai ales că nu au nicio presiune, privind la un joc cu cel puțin 2 reușite pe tabelă, Suduva având mari șanse să marcheze în fața propriilor suporteri

Pronosticuri AEK Larnaca - Sturm Graz