Suduva - APOEL Nicosia. Experiența își va spune cuvântul.

Optimile de calificare din UEFA Champions League se dispută și în această zi de miercuri având în rol principal câteva echipe destul de importante. Una dintre acestea este APOEL Nicosia, formația cipriotă care an de an a surprins prin capacitatea sa de a se strecura în această competiție. Aceasta o va întâlni pe Suduva, echipă ce activează în campionatul Lituaniei, și care este lipsită de experiența europeană. Partida se va disputa de la ora 19:00.

Suduva, formația gazdă a acestui tur al optimilor de calificare, va avea viață grea contra echipei cipriote. Majoritatea jocurilor disputate de această formație s-au balansat în jurul unor trofee de genul campionat-cupă, iar presiunea europeană poate să cadă greu pe fotbaliștii lituanieni. Suduva a reușit să câștige campionatul în fața lui Zalgiris, și astfel și-a asigurat prezența în aceste meciuri de calificare în grupe, unde totuși va fi extrem de greu de ajuns. Un lucru care cu siguranță este excelent pentru această formație este faptul că, se află în plin campionat. Suduva este deja în etapa a 18-a, aflându-se chiar pe prima poziție și disputând câteva partide din care nu a ieșit chiar atât de bine, motivația fiind totuși rezervată pentru acest joc.

APOEL Nicosia, oaspetele de seamă din aceste optimi de calificare se deplasează tocmai în Lituania pentru a încerca să se califice încă din primul tur în următoarea fază. Ciprioții au o vastă experiență în abordarea unor asemenea partide, dar mai cu seamă contează lotul acestora. Dacă în trecut calificarea se realiza mai ușor ca până acum, lucrurile de această dată stau altfel, iar lotul numai este unul la fel de impresionant ca acum câțiva ani. APOEL a reușit să mai cucerească un titlu de campioană grazie unei reveniri pe ultima sută de metri. De curând a reînceput și pregătirea pentru noul sezon, reușind chiar să dispute câteva amicale pentru a pune-o din nou pe picioare. În toate aceste jocuri s-au marcat cel puțin 3 goluri, dar acest lucru nu este tocmai relevant pentru o partidă de UCL unde rigurozitatea este mult mai mare.

Ciprioții sunt dați favoriți clar la câștigarea jocului, dar și la calificare, experiența și valoarea fiind principalele lucruri care realizează această departajare. Cred totuși că aceștia nu vor avea o partidă chiar atât de ușoară pe cât se pregonizează, mai ales că lituanienii sunt într-un ritm constant de joc în comparație cu APOEL, iar acest lucru va fi un lucru care poate conta decisiv.

Pronosticuri Wolfsburg - Freiburg