Sturm Graz - Ajax. Austriecii caută minunea.

Ultima zi ce oferă partidele retur din turul 2 preliminar din UEFA Champions League va fi una extrem de interesantă datorită echipelor ce se vor confrunta fiind formații care an de an au surprins plăcut în competitiile europene. Unul dintre aceste jocuri este cel dintre Sturm Graz și Ajax, duel programat de la ora 21:30 în Austria. Olandezii au reușit să se impună destul de clar în manșa tur cu scorul de 2-0, astfel că emit pretenții la calificare, în timp ce austriecii vor încerca imposibilul.
Sturm Graz

Sturm Graz, gazda acestei partide, este cotată cu șansa a doua la calificare și la câștigarea jocului datorită lipsei de experiență pe care o prezintă lotul austriecilor demonstrată și în partida tur. Dacă înaintea primei manșe lucrurile se prezentau relativ bine pentru clubul din Austria și destul de rău pentru cel olandez care a terminat o perioadă de pregătire destul de grea, cu foarte multe nereușite, lucrurile în aceste vremuri sunt complet diferite. La Amsterdam, situația a fost cu totul alta decât și –ar fi imaginat-o austriecii, și iată cum vin destul de șifonați, dar speră să se remonteze în jocul din această seară. Deși va fi dificil dacă stăm să privim totuși la prestația trupei lui Vogel, Sturm Graz are datoria să încerce imposibilul, mai ales dacă lucrurile vor sta excelent încă de la pauză.

Ajax, oaspetele acestei dispute, pornește ce-i drept cu prima șansă la calificare cât și la câștigarea meciului având toate atuurile necesare pentru a reuși acest lucru. Formația olandeză, antrenată de la margine de Ten Hag a avut o pregătire de vară extrem de tensionată, cu foarte multe probleme care au trebuit să fie rezolvate conform rezultatelor obținute în amicale. Ajax-ul a avut o perioadă extrem de dificilă, dar care aparent a trecut, lucru ce s-a observat chiar în manșa tur în care olandezii au fost complet diferiți față de perioada de pregătire. Experiența și-a spus cuvântul cât și greutatea unui asemenea club care și-a respectat blazonul și a câștigat cu un scor care le permite să spere la calficare. Fiind primul joc european, lucrurile nu au fost extraordinare pentru echipa din Amsterdam, dar în mare parte relațiile de joc există, sistemul dă roade cel puțin pe zona defensivă unde există o comunicare excelentă cu mijlocul.

Austriecii vor încerca o remontada în această partidă deși lucrurile sunt destul de dificil de realizat dacă stăm totuși să privim la aspectul jocului din tur. Cu toate acestea, cred că austriecii vor reuși să marcheze măcar un gol în poarta olandezilor, dar cu siguranță Ajax-ul nu va pierde această deplasare.

Pronosticuri Levante - Sevilla