Steaua Roșie - Suduva. Atmosfera poate fi o piedică în concentrarea lituanienilor.

Prima zi de calificări din turul 2 preliminar din UEFA Champions League oferă o serie de meciuri extrem de interesante care vor fi cu siguranță pe placul iubitorilor de fotbal. Una dintre aceste partide este cea dintre Steaua Roșie și Suduva, duel programat de la ora 21:30 pe stadionul din Belgrad. Atmosfera de pe Rajko Mitic va fi una incendiară care va crea probleme serioase adversarului, fiind principalul atu în această primă manșă, de care jucătorii sârbi speră să profite.

Steaua Roșie Belgrad, gazda acestei dispute, pornește cu prima șansă la calificare datorită lotului mult mai valoros și nu la jocul din turul precedent care nu a fost chiar atât de convingător. Spartaks a fost victima sârbilor care nu a reușit imposibilul și din păcate a fost eliminată în urma unei duble manșe în care Steaua Roșie nu a reușit lucruri importante. Calificarea a venit odată cu jocul doi de pe teren propriu, câștigat cu scorul de 2-0, jucătorii având o altfel de motivație datorită publicului. Crevna Zvezda pe numele sârbesc, va trebui să schimbe câte ceva în jocul de la mijlocul terenului, mai ales că va întâlni o formație care a produs șocul acestor preliminarii reușind să elimine o formație cu experiență europeană, și anume pe APOEL, având capacitatea necesară să mai comită o nouă surpriză. Sârbii trebuie să fie extrem de atenți pe faza defensivă, iar cu siguranță nu vor avea probleme cu echipa lituaniană, mai ales că au și moralul ridicat după debutul perfect din campionat, victorie cu 3-0 contra celor de la Dinamo Vranje.

Suduva,oaspetele acestei partide, pornește cu a doua șansă la calificare și fără niciun dubiu la câștigarea jocului deoarece deține un lot cu mult sub cel al sârbilor, experiența fiind și ea destul de importantă în această competiție majoră. Jocurile disputate de această formație s-au balansat în jurul unor trofee de genul campionat-cupă, iar anul acesta lucrurile aparent au luat o întorsătură extrem de fericită pentru clubul lituanian. Suduva a reușit să se califice în fața ciprioților de la APOEL în turul precedent, reușind să o elimine cu scorul de 3-2 la general, arătând tărie de caracter și curaj în jocul disputat în Cipru pe care mulți îl vedeau aproape sigur ca pe o descătușare a clubului condus de portughezul Baltazar. Un lucru care cu siguranță este excelent pentru această formație și cred că a contat decisiv în vederea calificării este faptul că se află în plin campionat, iar acest lucru i-a ajutat pe fotbaliștii lituanieni să se mobilizeze și să ofere cel mai bun fotbal al lor.

Sârbii vor trebui să îi trateze pe fotbaliștii conduși de kazacul Cheburin ca pe o echipă extrem de periculoasă care cu siguranță dacă va fi lăsată va crea probleme destul de mari. Un gol primit pe teren propriu anulează destule șanse dacă acesta nu este reparat cu o victorie. Steaua Roșie abia a început noul sezon, și cu siguranță vor arăta și ei multe lucruri nerezolvate de care lituanienii pot profita dacă vor avea aceeași atitudine ca în turul precedent. Cred că Suduva nu va pierde la mai mult de 3 goluri diferență, având chiar capacitatea să marcheze pe stadionul din Belgrad.

Pronosticuri Hoffenheim - Dortmund