Steaua Roșie - RB Salzburg. Atmosferă incendiară la Belgrad.

În această zi de marți, UEFA Champions League ne oferă ultimul act înaintea start-ului din grupe, fiind în luptă directă nu mai puțin de 12 echipe care vor încerca să se califice în următoarea fază alături de cele mai puternice formații din Europa. Unul din cele trei dueluri care se joacă astăzi este cel dintre Steaua Roșie și RB Salzburg, meci programat de la ora 22:00 pe Stadio Rajko Mitic. Cotele sunt împărțite pentru cele două formații însă majoritatea specialiștilor merg pe mâna austriecilor în dublă manșă.

Steaua Roșie Belgrad, gazda acestei dispute, pornește cu a doua șansă la calificare datorită lotului inferior valoric față de combatanta din această seară. Spartaks a fost prima victima sârbilor care nu a reușit imposibilul și din păcate a fost eliminată în urma unei duble manșe în care Steaua Roșie nu a reușit lucruri importante. Calificarea a venit odată cu jocul doi de pe teren propriu, câștigat cu scorul de 2-0, jucătorii având o altfel de motivație datorită publicului. Sîrbii a schimbat multe după această calificare și iată cum reușește să își adjudece încă o calificare în fața celor de la Suduva. Poate cea mai grea calificare a fost chiar cea precedentă contra slovacilor de la Trnava, fiind preconizată ca cea mai ușoară de către specialiști, însă echipa sârbă a avut mult de furcă pentru această calificare în play-off-ul UCL. Steaua Roșie a scos un rezultat de egalitate nemeritat pe teren propriu, 1-1, remizând și în Slovacia cu același scor, mergând astfel în prelungiri, unde sârbii au reușit să se califice datorită experienței de care au dat dovadă.

RB Salzburg, oaspetele acestei dispute, este cotată cert cu prima șansă atât la câștigarea jocului cât și la calificare, iar datele problemei rămân doar cu privire la scorul care se va înregistra pe tabelă și de această dată. Formația condusă de la margine de neamțul Rose este pregătită să realizeze lucruri la fel de importante ca în sezonul european trecut când deși se afla în UEL, aceasta a reușit să se califice până în semifinale, fiind eliminată de francezii de la Marseille. Debutul a fost excelent în fața macedonenilor cărora le-au administrat o înfrângere destul de usturătoare, 3-0, iar jocul retur nu a ma contat, austriecii menajând o parte dintre fotbaliști și câștigând doar cu un 0-1. Primele patru jocuri din campionat au adus maximul de puncte pentru cei de la Salzburg, câștigând cu scorul de 3-1 în fața celor de la LASK Linz, 0-2 pe terenul lui Mattersburg 2-0 pe arena proprie contra celor de la Austria Viena, și chiar recent în fața celor de la Hartberg, scor 2-0. Singura problemă a austriecilor este formarea primului 11 deoarece aceștia dețin destui fotbaliști care sunt în incertitudine că vor juca în această seară, însă neamțul Rose este convins că va găsi soluția ideală contra sârbilor.

Poate cel mai de temut adversar pentru Salzburg nu este formația sârbă în sine cât suporterii și întreaga atmosferă de pe stadionul din Belgrad care va fi un vulcan la ora jocului, favoriții săi având șansa să calce după această dublă manșă în grupele UCL, o performanță fantastică, dar destul de dificil de realizat dacă jocul nu va avea altă față pentru sârbi. Voi miza totuși pe un rezultat favorabil austriecilor, și pentru cei curajoși, putem asista la o dublă a echipei din Austria dacă apărarea celor de la Steaua Roșie nu va reuși să se așeze prea bine în acest meci.

Pronosticuri Torino - Napoli