Standard Liege - Ajax. Belgienii revin în UCL.

Turul 3 din preliminariile UEFA Champions League debutează în această zi de marți cu o serie de partide extrem de interesante care vor alinia la centru formații de top din Europa. Una dintre aceste partide este cea dintre Standard Liege și Ajax, duel programat de la ora 21:00 pe Stade Maurice Dufrasne. Vom avea parte de o confruntare pe cinste în această seară deoarece se vor întâlni două formații care au ca armă principală atacul.
standard

Standard Liege, gazda acestei partide, pornește în turul 3 preliminar din UCL în postura de outsider conform caselor de pariuri care nu au încredere prea mult în echipa belgiană. Formația condusă de la margine de antrenorul Preudhomme a debutat în jocurile oficiale grazie în primă fază în Supercupa Belgiei, trofeu pierdut din păcate în defavoarea celor de la Club Brugge. În campionat au câștigat prima etapă cu scorul de 3-2 în fața celor de la Gent, iar weekendul acesta au remizat pe terenul celor de la Waasland Beveren , scor 0-0. Standard Liege și-a dozat o mare parte de efort pentru această manșă și este pregătită să demonstreze că pătrunderea ei după o absență destul de mare din UCL nu este o întâmplare.

Ajax, oaspetele acestei dispute, pornește cu prima șansă la calificare cât și la câștigarea meciului având toate atuurile necesare pentru a reuși acest lucru. Formația olandeză, antrenată de la margine de Ten Hag a avut o pregătire de vară extrem de tensionată, cu foarte multe probleme care au trebuit să fie rezolvate datorită rezultatelor extrem de slabe obținute în amicale. Ajax-ul pare să fi trecut de acea perioadă dificilă, dacă privim la jocul prestat de olandezi în turul doi preliminar în fața celor de la Sturm Graz. Deși multă lume se aștepta ca austriecii să facă o impresie bună, experiența celor de la Ajax și-a spus cuvântul. În partida de acasă, olandezii s-au impus cu un 2-0 fără prea mari emoții, în timp ce în deplasare lucrurile s-au derulat și mai simplu, câștigând încă odată, dar cu scorul de 1-3. Un astfel de joc dacă va fi prestat în Belgia nu are cum să nu aducă ceva pozitiv pentru echipa lui Ten Hag.

Stadionul din Liege pare să nu fie încăpător pentru fanii lui Standard care vor susține echipa cu casa închisă, iar acest lucru nu poate decât să îi bucure pe fotbaliștii lui Preud homme. Rămâne de văzut dacă belgienii vor știi să gestioneze acest avantaj. Merg pe mâna acestora la calificare și cred că nu vor pierde primul joc, iar cu siguranță au mari șanse să marcheze în poarta olandezilor.

Pronosticuri Levante - Sevilla