Spartak Trnava - Legia Varșovia. Polonezii au nevoie de o minune.

Prima zi din returul partidelor preliminare din UEFA Champions League oferă o serie de trei meciuri extrem de interesante care vor fi cu siguranță pe placul iubitorilor de fotbal. Una dintre aceste partide este cea dintre Trnava și Legia, duel programat de la ora 21:30 pe stadionul din Slovacia. Gazdele au reușit surpriza în tur câștigând în Polonia cu scorul de 2-0, astfel că pornesc cu prima șansă la calificare, polonezii având nevoie de un joc perfect pentru a reuși să acceadă în următoarea fază eliminatorie.

Spartak Trnava, gazda acestei dispute, pleaca cu sansa a doua la victorie, dar calificarea este mult mai aproape pentru aceasta. Formatia din Slovacia a reusit sa se impună în primul tur de calificare contra celor de la Legia, chiar în Polonia, reușind un scor perfect: 2-0. Jocul prestat de slovaci s-a ridicat la unul de UCL, atacând cât se poate de mult, apărarea fiind lăsată pe plan secund, acest lucru fiind și datorat faptului că Trnava cunoștea problemele masive din cadrul clubului polonez, și astfel a reușit să profite pe cât se poate de asemenea erori. Spartak Trnava a câștigat recent pe teren propriu în fața celor de la Zlate Moravce cu scorul de 1-0, și astfel și-a făcut încălzirea înaintea duelului contra polonezilor. Contraatacul rămâne principala armă a slovacilor care speră să lovească măcar o dată în acest joc.

Legia Varșovia, oaspetele acestei partide, pleacă la casele de pariuri cu prima șansă  la victorie deoarece deține un lot mult mai valoros, dar calificarea este departe de formația poloneză. Echipa antrenată de croatul Klafuric nu a început foarte bine sezonul competițional, pierzând Supercupa Poloniei și debutând în campionat extrem de slab, pierzând în prima etapă contra celor de la Zaglebie chiar pe teren propriu. Jocul din tur a fost un coșmar pentru jucătorii Legiei care au greșit în totalitate tactica, iar majoritatea fazelor de poartă fiind ratate de atacanți. Din fericire pentru Klafuric, băieții săi au reușit să întoarcă scorul la pauză în cea de a doua etapă, fiind conduși de Korona Kielce, iar în repriza a doua, lucrurile au stat complet diferit, Legia câștigând în cele din urmă cu 1-2, arătând că se poate întoarce un rezultat dacă ai ambiție.

Multă lumea dă dea polonezilor credit în această dublă manșă deoarece odată cu acest tur preliminar, problemele pentru Legia ar fi trebui să dispară, să se creeze altă atmosferă la club, un alt nucleu competitiv de jucători, dar aparent lucrurile nu se derulează asa. Legia vine pe terenul celor de la Spartak Trnava să reușească minunea deoarece un rezultat de 0-2 este destul de greu de întors, mai ales dacă privim la jocul polonezilor. Apărarea trebuie să fie extrem de atentă, în timp ce atacul să fructifice orice fel de ocazie pe care o are. Cred că vom avea un meci cu cel puțin 3 goluri în care ambele vor marca cu siguranță, și chiar de ce nu să asistăm la o calificare neașteptată din partea polonezilor.

Pronosticuri Sepsi - FC Voluntari