RB Salzburg - Steaua Roșie. Sârbii sunt aproape de o calificare istorică.

Încă de la începutul acestei manșe s-a anunțat un duel destul de dezechilibrat între austrieci și sârbi, însă jocul din tur a arătat complet diferit, majoritatea ne anticipând un asemenea deznodământ al partidei. RB Salzburg și Steaua Roșie au remizat la Belgrad, scor 0-0, și vor încerca, fiecare în parte, să acceadă la finalul jocului din această seară în grupele UCL. Partida va fi începe la ora 22:00 pe Red Bull Arena și va putea fi urmărită pe Look TV sau Telekom Sport.

Salzburg se întoarce pe Red Bull Arena pentru a încerca să le ofere suporterilor chiar în fața lor o calificare extraordinară în grupele celei mai prestigioase competiții europene. Marco Rose este pregătit să facă uitată dubla contra celor de la Marseille de anul trecut și să reușească lucruri importante în UCL, având nevoie ca jucătorii săi să culeagă și din această competiție un soi de experiență europeană, și poate va emite în curând pretenții la lucruri mult mai importante. Shkendija a fost singurul adversar al austriecilor din această campanie de calificare. Formația macedoneană nu a pus aproape nicio problemă austriecilor, Salzburg reușind să se califice destul de lejer cu scorul de 4-0 la general, într-o dublă manșă pe care a controlat-o cap coadă, observându-se diferența de valoare dintre cele două. Salzburg a avut noroc la Belgrad deoarece cu un stadion gol lucrurile s-au derulat complet diferit pentru austrieci care au obținut un rezultat de egalitate, scor 0-0, ne simțind astfel o presiune a fanilor sîrbi care să le pună probleme. În campionat au reușit a 5-a victorie consecutivă, Salzburg aflându-se pe primul loc cu 12 puncte.

Steaua Roșie Belgrad se deplasează pe Red Bull Arena pentru a izbuti imposibilul deși scorul din tur este unul favorabil mai mult sârbilor. Sârbii au avut până în acest moment un parcurs extrem de lung în calificările pentru play-off-ul UCL, luptându-se până în acest moment cu 3 adversari pentru a ajunge într-o asemenea fază eliminatorie. Spartaks a fost prima victimă a sârbilor care nu le-a creat absolut nicio problemă deoarece diferența de valoare a fost prea mare. A urmat dubla manșă cu lituanienii de la Suduva care nu au mai avut tăria să realizeze alte două partide formidabile, și iată cum Steaua Roșie se califica în turul 3. Poate cel mai greu de altfel a fost duelul contra celor de la Spartak Trnava, calificare reușită în prelungiri, grazie și norocului care și-a pus amprenta pentru sârbi în minutul 120 când slovacii au ratat un penalty. De această dată au în față un adversar care deține un potențial fantastic de calificare, iar cu siguranță Steaua Roșie cunoaște elementele pe care trebuie să mizeze în această seară dacă își dorește calificarea.

Steaua Roșie se află în fața celei mai importante performanțe europene din istorie, dar mai au un singur pas de trecut pentru a reuși calificarea, deși lucrurile vor fi extrem de dificile pentru clubul sârb în Austria. Mobilizarea echipei lui Rose se anunță impecabilă, ne dorind să întâmpine probleme în niciun moment al meciului care speră să îl controleze de la un capăt la altul, și să își adjudece victoria încă din prima repriză. Voi miza pe o victorie a austriecilor care au toate atuurile că se pot califica, și chiar au mari șanse să înscrie de cel puțin 2 ori în poarta sârbilor.