Rosenborg - Valur. Oare mai ține norocul și de această dată cu islandezii?

A doua zi din returul optimilor de calificări din UEFA Champions League oferă o serie de meciuri ce cu siguranță vor oferi un spectacol frumos iubitorilor de fotbal. Una dintre acestea este cea dintre Rosenborg și Valur, duel ce este programat de la ora 20:45 în Norvegia. Echipa oaspete a câștigat prima partidă din Islanda cu scorul de 1-0, lucru ce a șocat o lume întreaga, dar islandezii au demonstrat că au valoare de această competiție, norocul fiind și el de partea lor. Cu siguranță va fi o partidă extrem de încinsă din toate punctele de vedere cu un Rosenborg care va ataca încă din primul minut.

Rosenborg, gazda acestei manșe retur, este pregătită să întoarcă scorul din jocul precedent și să se califice în următoarea fază eliminatorie. Norvegienii dețin o experiență în plus în abordarea unor asemenea partide. Dacă în trecut calificarea se realiza mai ușor ca până acum, lucrurile de această dată stau altfel, iar lotul numai este unul la fel de valoros. Rosenborg a pierdut manșa tur din Islanda cu scorul de 0-1 și din păcate acest rezultat este cum nu se poate mai prost pentru clubul antrenat de Kare Ingrebitsen. Aceasta are nevoie în primul rând să nu primească gol, iar în al doilea rând să .Poate lucrul care să o ajute este faptul că și aceasta se află în plin campionat, fiind deja în etapa a 16-a și fiind deja pe locul 2 cu 33 de puncte, 10 victorii, 3 egaluri și tot atâtea înfrângeri înregistrând până acum. Jocul prestat de norvegieni este unul la fel de precaut, observându-se acest lucru și în Islanda când nu au riscat nici măcar odată să se abate de la planul tactic.

Valur, oaspetele din această dispută, se deplasează până în Norvegia pentru a încerca o calificare incredibilă în fața campionei Rosenborg. Majoritatea jocurilor disputate de această formație s-au balansat în jurul unor trofee de genul campionat-cupă, iar presiunea europeană poate să cadă greu pe fotbaliștii islandezi. Valur a reușit să câștige manșa tur cu un rezultat excelent, 1-0 în favoarea acesteia care o poate ajuta extrem de mult la calificare dacă lucrurile se vor manifesta în aceeași direcție ca în partida precedentă. Deși nu au jucat foarte bine, mai mult apărându-se să nu primească gol ci nu să fie preocupată ca să marcheze, Valur a dat lovitura în minutul 84 și a declanșat pe micuțul stadion al acesteia. Cu o astfel de tactică va pleca și în Norvegia, dar este conștientă că dacă va risca și va reuși să marcheze ar putea să taie orice șansă a norvegienilor la calificare.

Norvegienii sunt favoriți la casele de pariuri, dar cu siguranță există un dubiu cu privire la acest aspect. Rosenborg dețin un lot mult mai valoros și mai experimentat, dar faptul că pornesc cu un dezavantaj destul de mare acest lucru poate conta decisiv. Valur nu se va da la o parte, ba chiar va încerca pe cât posibil să joace fotbal, și cu siguranță îi va întâmpina pe co-frații lor destul de defensiv. Cred că islandezii vor reuși calificarea reușind să înscrie încă un gol pe contraatac, Rosenborg fiind totuși nevoită să joace mult mai ofensiv ca în tur.

Pronosticuri Wolfsburg - Freiburg