Qarabag - Olimpija Ljubljana. Azerii au experiența de partea lor.

A doua zi din returul optimilor de calificări din UEFA Champions League oferă o serie de meciuri ce cu siguranță vor oferi un spectacol frumos iubitorilor de fotbal. Una dintre acestea este cea dintre Qarabag și Olimpija Ljubljana, duel ce este programat de la ora 20:00 în Azerbaidjan. Echipa gazdă a câștigat prima partidă din Slovenia cu scorul de 1-0, iar acest lucru îi oferă prima șansă la calificare, loc ce este aproape asigurat dacă stăm să privim la jocul prestat de azeri.

Qarabag, gazda acestei partide, porneste cu prima sansa la calificare deoarece a reusit sa castige mansa tur cu scorul de 1-0. Formatia azeră are multe de demonstrat fanilor mai ales ca aceasta are totusi o experienta destul de mare acumulata de a lungul sezoanelor europene si trebuie sa faca o figura frumoasa si in acest an. Antrenorul azerilor, Gurban Gurbanov, nu prea a fost multumit de jocul baietilor sai, nici in jocul oficial, nici in cele amicale, in majoritatea partidelor Qarabag suferind foarte mult pe zona de atac unde oamenii care trebuiau sa fructifice ocaziile nu au avut luciditatea necesara in fata portii. Cu doar 3 ocazii mari in tot meciul si o posesie de 48%, echipa din Azerbaidjan nu trebuie sa se creada calificata deoarece o mica relaxare in zona defensiva, care ce-i drept functioneaza la fel ca in ceilalti ani ireprosabili, poate schimba soarta calificarii.

Olimpija Ljubljana, oaspetele acestei partide, porneste la casele de pariuri cu sansa a doua la calificare din mai multe aspecte. In primul rand, mansa tur nu a adus un rezultat pozitiv pentru sloveni care au pierdut pe teren propriu cu scorul de 0-1, lucru care ii ingrijoreaza destul de tare pe oamenii din staff-ul tehnic deoarece sunt nevoiti sa se apere extrem de bine si sa fie in acelasi timp foarte pragmatici in ofensiva. In al doilea rand, slovenii au un lot destul de neexperimentat cu astfel de partide, vorbind totusi de o mansa a calificarilor in UCL, competitie destul de straina pentru aceasta formatie. Majoritatea jocurilor disputate de sloveni au fost fie in campionat fie in cupa pe care intr adevar le castigau, dar nu reprezenta o valoare prea mare in dreptul acestei echipe. Doar 2 ocazii clare de gol au avut jucatorii lui Luka Elsner care vor trebui sa munceasca mai mult pentru ca sa inscrie macar un gol in Azerbaidjan.

Trupa lui Gurban Gurbanov are toate sansele sa acceada in urmatoarea faza, dar acest lucru este posibil numai printr-o defensiva extrem de atenta si un atac care sa puncteze macar o data pe tabela. Slovenii sunt destul de limitati in ambele compartimente, iar pe terenul azerilor le va fi si mai greu sa se impuna, lipsa de experienta fiind principalul minus al clubului din Ljubljana.